~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 1 octombrie 2020

"RASCUMPARATI VREMEA ,CACI ZILELE SUNT RELE"


 "Luati seama deci sa umblati cu bagare de seama, nu a niste neintelepti ,ci ca niste intelepti. Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele.Vorbiti intre voi cu psalmi, cu cantari de lauda si cu cantari duhovnicesti, si cantati si aduceti din toata inima lauda Domnului. (Efeseni 5:15-16,19-20)

Legea facea ca pozitia sa depinda de umblare. Harul face ca umblarea sa depinda de pozitie.El ne aseaza in locurile ceresti in Hristos si apoi cere o umblare vrednica de aceasta pozitie. Aceasta este calea actuala a lui Dumnezeu, separata de legalism, pe de o parte, dar si de libertinism, 

de cealalta parte; la fel de clara in respingerea faptelor bune, ca temei al acceptarii, dar si in solicitarea lor, ca rezultat ai acceptarii; proclamand cu aceeasi tarie ca nu poate exista roada decat ramanand  in vita, dar si ca trebuie sa existe roada daca ramanem in ea.

In armata, fiecare soldat este in mod personal responsabil fata de suveranul sau. Daca se intampla o revolta in sanul armatei si fiecare regiment, condus de un comandant diferit, merge pe propriai cale, 

sustinand ca asa ia fost poruncit de catre suveran, reactia celui care vrea sa ramana credincios este de a afla, pe cat posibil, care sunt adevaratele porunci ale suveranului si de a se separa astfel de toti cei care nu asculta cu credinciosie de ele.

O astfel de armata divizata si razvratita este crestinatatea, insa din fericire, reactia care probabil ar fi imposibila pentru un soldat este posibila pentru cel care doreste sa umble in supunere fata de Hristos.

Alti pleaca urechea la vocile discordante  ale oamenilor  inseamna a te arunca intro valtoare de confuzii si de contradictii. Insa a urma, cu un ochi curat, invatatura Cuvantului lui Dumnezeu  inseamna ati asigura securitatea la fiecare pas al calatoriei.

Prin urmare, umblarea crestinului trebuie sa fie potrivita chemarii sale in Hristos. Ca madular al trupului Sau, el trebuie sa se poarte corespunzator. Daca Trupul nu este din lume, nici el nu este din lume; cum Trupul trebuie sa-si manifeste adevaratul caracter, tot asa stau lucrurile  si cu fiecare madular in parte. Biserica este separata de lume, unita cu Hristos in cer,formand acelasi trup cu El si fiind locuita de Duhul.

Deci, daca cel credincios trebuie sa umble intr-un chip vrednic de chemarea sa, atunci aceasta este caracterul pe care el trebuie sa-l infatiseze inaintea lumii.{T.B. Baines}

Niciun comentariu: