~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 27 octombrie 2020

UNUL DINTRE MARILE "NU"-URI ALE LUI DUMNEZEU


 "...Nu stiti ce va aduce ziua de maine! Caci ce este viata voastra nu este decat un abur care se arata         putintel, si apoi piere.(Iacov4:14) "...nu te framanta - framantarea iti face doar rau." (Psalmul 37:8,NKJV)

A ne framanta inseamna a deveni ravasiti din punct de vedere mental sau spiritual. Una este sa spui: "Nu te framanta",si cu totul altceva sa ai o asemenea natura incat sa nu poti sa te framanti. Este usor sa spunem:

"Odihneste-te in Domnul si asteapta cu rabdare ajutorul Lui"  (Psalmul 37:7NKJV)  pana ce micul nostru univers este intors pe dos si suntem nevoiti sa traim in confuzie si agonie la fel ca atati altii.

Mai este posibil sa "[ne odihnim ] in Domnul" intr-o asemenea situatie? Daca acest "nu"al lui Dumnezeu nu fuctioneaza aici, atunci el nu va functioneaza aici,atunci el nu va functiona in nicio alta siutatie.

Acest "nu"trebuie sa functioneze atat in zilele noastre de dificultati si incertitudine, cat si in zilele noastre linistite; altmiterea el nu va fuctiona nicicand.Iar daca nu va functiona in cazul tau specific,nu va functiona in cazul nimanui.

Faptul de a te odihni in Domnulnu este conditional absolut deloc de imprejurarile tale exterioare,ci de relatia ta cu Dumnezeu Insusi.

Ingrijorarea  duce intotdeauna la pacat. Noi avem tendinta sa credem ca putina neliniste si ingrijorare nu fac altceva decat sa arate cat de intelepti suntem de fapt, insa in realitate ele arata mai de graba cat de nelegiuiti suntem.

Framantarea se naste din hotararea noastra ferma de a da ascultare propriilor dorinte. Domnul nostru nu S-a ingrijorat niciodata si nu a fost niciodata nelinistit, fiindca scopul Sau nu a fost niciodata sa Isi duca la indeplinire propriile planuri, ci sa implineasca planurile lui Dumnezeu. Framantarea inseamna nelegiuire pentu un copil de Dumnezeu.

Ti-ai sprijinit sufletul nesabuit pe ideea  ca imprejurarile vietii  tale sunt prea dificile pentru Dumnezeu? Lasa-ti la oparte toate parerile si speculatiile si "[odihneste-te] la umbra Celui Atotputernic"(Psalmul 91:1)

Spune-I lui Dumnezeu in mod deliberat ca nu te vei framanta cu privire la niciun lucru care te preocupa. Toata framantarea si ingrijorarea noastra sunt cauzate de faptul ca ne facem planuri fara Dumnezeu.{OSWALD  CHAMBER

Niciun comentariu: