~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 4 octombrie 2020

SA NU-TI FIE CARACTERUL O INSCRIPTIE PE NISIP CI UNA PE STANCA!


 "Asa ca cei ce sufar dupa voia lui Dumnezeu,sa-si incredinteze sufletele credinciosului Ziditor, si sa faca ce este bine.(1 Petru4:19)

"Dupa ce veti suferi putina vreme ,va va desavarsi ,va va intari, si va va da puteresi va va face neclintiti."(1Pertu 5:14)

Ai vazut curcubeul straluncind pe cer? Glorioase sunt culorile lui si minunate, nuantele sale. Este frumos dar, vai, dispare curand. Culorile stralucitoare sunt inlocuite de nori pufosi si cerul nu mai sclipeste in noantele curcubeului.

Nu este ceva stabil. Cum ar putea fi?  Cum ar putea sa dureze un spectacol facut din raze de soloare si picaturi de ploaie?

Insusirile caracterului crestin nu trebuie sa se asemene cu frumusetea trecatoare a curcubeului ci, din contra, sa fie stabile, fixe, consacrate.

Cauta, credinciosule, sa ramai in orice lucru bun, pe care il faci. Sa nu-ti fie caracterul o inscriptie pe nisip,  ci  una pe stanca! Sa nu-ti fie credinta  "o inchipuire desarta a unui vis".ci o temelie de piatra,

instare sa indure ingrozitorul foc care va  consuma tot ceea ce este "lemn fan,trestie" (1 Corinteni 3:2)

In caracterului ipocritului. Sa ai "radacina si temelia pusa in dragoste"(Efeseni 3:17) Sa-ti fie convingerile adanci, dragoste reala si dorinte sincere.

Sa-ti fie intreaga viata intemeata si stabila, ca sa nu te clatine detunaturile iadului si furtunile pamantului. Dar aminteste-ti cum se castiga binecuvantarea de a fi 

"  fiind inradacinati si zidit in El intariti prin credinta, dupa invataturile care v,au fost date si sporind in ea cu multumiri catre Dumnezeu.(Coloseni 2:7)

Cuvantului apostolui arata spre suferinta:"dupa ce veti suferi putina vreme". Nu are niciun rost sa speram ca suntem inradacinati daca nu trec vanturile peste noi.

Toate cioturile de pe radacinile stejarului si toate nodurile de pe ramuri ne spun ca au trecut multe furtuni peste el, dar indica si adancimea la care au ajuns radacinile.

In aceas fel, crestinul este intarit si zidit de toate incercarile si de toate furtunile vietii. Nu te teme,deci de vanturile incercarii, ci mangaie-te  cu gandul ca Dumnezeu isi implineste binecuvantarile prin displicina lor.{CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: