~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 4 aprilie 2020

BIRUINTA DOMNULUI HRISTOS





"Bucurati-va in nadejde.Fiti rabdatori in necaz.Staruiti in rugaciune.Ajutati pe sfinti cand sunt in nevoie...Bucurati-va cu cei ce se bucura;planceti cu cei ce plang."(Romani12 : 12-13-15.
"Glorificati pe Domnul in mijlocul focului."(Isaia 24:15 ,KJV)

Observati micul cuvant "in"! Noi trebuie sa-L onoram pe Domnul in incercare - chiar in lucru care ne mahneste atat de mult. Si cu toate ca sunt exemple in care Dumnezeu n-a ingaduit ca sfinti Sai sa simta macar focul, de obicei focul produce durere.
Tocmai ocolo in vapaia focolui, noi trebuie sa-L glorificam .Noi facem aceasta exersand credinta perfecta in bunatatea si dragostea Lui care a ingaduit aceasta sa vina peste noi.

Ba mai mult, noi trebuie sa credem ca dupa ce vom iesi din foc va rezulta ceva mult mai demn de lauda  pentru El decat am experimentat pana acum. Pentru a trece prin focuri, este nevoie de o credinta mare, caci o credinta mica nu va reusi.Trebuie sa castigam victoria in cuptor. {Margaret Buttone}

Un om are doar atata credinta cat arata in vremuri de incercare. Cei trei barbati care au fost aruncati in cuptorul de foc au iesit afara exact asa cum au intrat - cu exceptia funiilor care erau legati.

Cat de des Dumnezeu ne inlatura lanturile in cuptorul suferintei! Acesti trei barbati au umblat prin foc fara sa fie arsi - pielea  lor nu era nici macar basicata.

"Focul n-avusese nici o putere asupra trupul acestor oameni,...nici perii capulul lor nu se parlisera, hainelele ramasesera neschimbate si nici macar miros de foc nu se prinsese de ei"Daniel 3:27).

Asa trebuie sa iasa crestinii din cuptorul incercarilor - eliberati de lanturile lor, dar neatinsi de flacari.  "A iesit biruitor asupra lor prin  cruce." Coloseni 2:15.

Aceasta este adevarata biruinta - sa biruiesti boala trecand prin ea ,sa biruiesti moartea trecand prin moarte  si sa biruiesti orice alta circumstanta potrivnica trecand prin ea. Credete-ma, exista o putere care  ne poate face biruitori  in mijlocul conflictului .

Sunt inaltimi pe care le putem atinge, de unde putem privi inapoi peste drumul pe care am venit. si putem canta cantarea noastra de biruinta de aceasta parte a cerului.

Ii putem face pe altii sa ne considere bogati,desi suntem saraci, si il putem imbogati pe multi in saracia noastra. Noi trebuie sa biruim in ea. Biruinta Domnului Hristos a fost castigata in umilinta Lui. Si poate ca si biruinta noastra se va arata prin ceea ce altii vad umilinta. {Margaret}

Nu-i asa ca este foarte captivant sa vezi un om impovarat cu multe incercari,care insa e cu inima vesela ca sunetul unui clopotel? Nu-i asa ca este ceva contagios si indrazneti sa-i vezi pe altii grozav de ispititi, dar"mai mult decat biruitori" (Romani 8:37 )?

Nu este incurajator sa vezi un tovarasi de drum cu trupul frant?, insa pastrand splendoarea rabdarii de ne infrant? Ce marturie dau acestea despre puterea darului de har al lui Dumnezeu!John Henry Jow
{Izvoare in desert}



Niciun comentariu: