~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 16 februarie 2020

PAROLE PENTRU NOAPTE




"Vegheati ca nu stiti in ce zi va veni Domnul vostru.Sa stiti ca, daca ar sti stapanul casei la ce straja din noapte va veni hotul,ar veghea si n'ar lasa sa-i sparga casa. Deaceea , si voi fiti gata; caci Fiul omului va veni in ceasul in care nu va ganditi."(Matei 24:42-43,44)

Luati seama ,vegheati si rugati-va; caci nu stiti cand va veni vremea aceea."(Marcu 13:33)

Cuvintele de mai sus se refera la timpul cand Domnul va reveni. El va veni, insa nimeni nu poate sti cand. Va veni dintr-odata, fara nicio avertizare. 

De vreme ce nu putem cunoaste momentul in care Domnul poate sa apara, trebuie sa luam seama, sa veghem si sa ne rugam, ca sa nu vina si sa ne suprinda nepregatiti. 

Aceasta nu inseamna ca necurmat trebuie sa vorbim si sa ne gandim la acest eveniment, asteptndu-l cu o pasivitate visatoare si cu privirea in gol.

Ceea ce doreste Domnul Cristos sa facem este sa traim tot timpul astfel, incat venirea Sa, in orice moment al zilei sau al noptii, sa nu ne gaseasca nepregatiti.

Mai intai, trebuie sa fim siguri de mantuirea personala. Daca nu suntem deja mantuiti, ar trebui sa ne ocupam numaidecat de aceasta problema, deoarece El poate veni in ora urmatoare si nu va mai fi timp sa cautam mantuirea..

Ar trebui sa continuam sa ne facem lucrarea cu credinciosie, zi de zi, nelasand nimic neterminat in nici o seara, caci El poate sa vina inainte de ivirea diminetii.

Ar trebui sa traim in pace cu toti oamenii, sa nu permitem niciodata soarelui sa apuna peste mania noastra, peste vreo dusmanie sau amaraciune pe care o avem. 

Ar trebui sa fim mereu atenti la ceea ce facem, deorece El poate sa vina dintr-odata si sa ne gaseasca in pacat. Ar trebui sa avem grija in ce locuri mergem, pentru ca la venirea Sa sa nu ne suprinda undeva unde n-am dori sa mergem.

Acest adevar, pastrat mereu ca o forta vie in constiinta noastra, va fi cel mai hotarator motiv pentru credinciosie in orice lucrare si vigilenta impotriva fiecarui pacat.

Venirea Sa va fi atat de brusca si neasteptata, incat nu va mai fi timp sa ne indreptam lucrurile gresite, sa ne incheiem sarcinile neterminate, sa scoatem petele de pacat,sa anulam faptele rele.

Singura cale de a trai este sa ne indeplinim fiecare sarcina- un sfarsit potrivit pentru orice viata.
{J.R. Miller}

Niciun comentariu: