~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 21 februarie 2020

"NU DATI PRILEJ DIAVOLULUI"





















"Orice amaraciune, orice iutime, orice manie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rautate sa piara din mijlocul vostru. Dimpotriva, fiti buni unii cu altii, milosi, si iertati - va unul pe altul,cum v'a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos .(Efeseni 4:31-32)

Biblia spune: "Sa nu apuna soarele peste mania voastra."si sa nu dati prilej diavolului." v.26-27) Cuvantul tradus cu "prilej" este cuvantul "topos din limba greaca, acelasi termen il avem in substativul tipografiea.

El inseamna teritoriu sau teren, iar mania ii cedeaza teritoriu diavolului. Amaraciunea il invita sa ocupe un loc in inima ta.

Si atunci, el se va muta cu totul si va strica locul cu lucruri precum barfa, defaimarea, izbucnire de manie - de fiecare data cand observi  aceste lucruri in viata ta, i-ai dat prilej lui Satan.

Ce trbuie sa faci? Da-l afara. Nu-i da ragaz nici macar o zi. In Numele Domnului Isus spune-i sa-si faca bagajele si s-o ia din loc.

Initiaza procesul iertarii. Nu tine evidenta lucrurilor rele. Roaga-te pentru impotrivitorii tai si nu complota impotriva lor. Uraste raul fara sa urasti facatorii de rele. Intoarce-ti privirea de la ceea ce ti-au facut si ramai la ceea ce a facut Domnul Isus pentru tine.

Oricat de revoltator ar parea, El a murit si pentru ei.  Si daca El considera ca sunt vrednici sa fie iertati atunci asa este. Asta inseamna ca e usor sa ierti? Nu!  Iertarea vine treptat si are zilele ei bune si zilele ei rele

Vor fi zile in care vei crede ca vechea rana s-a vindecat si ca ai trecut peste asta, dar vor fi si zile in care crusta va fi data la oparte si durerea se va intoarce.

Nu e nimic.Cand vorbim de iertare, toti suntem incepatori. Cata vreme vei incerca  sa ierti, vei ierta. Doar cand nu mai incerci sa ierti, nu faci altceva decat sa-i dai prilej diavolului. Deci nu-i da prilej,{coordonatori Bob &amp:Debby Gass}

Niciun comentariu: