~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 16 august 2019

VINO ACASA!





















"Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi ,Hristos a murit pentu noi. ( Romani5:8)

Cu multi ani in urma, in familia Hartman, care locuia langa Chicago, s-a iscat o cearta violenta intre tata si fiu. Cearta a fost atat de aprinsa, incat tatal i-a poruncit fiului sa plece de acasa. Atunci John s-a ridicat si a zis: "Tata, voi pleca de acasa si nu ma voi intoarce decat atunci cand voi avea o invitatie personala din partea ta".

Astfel, John s-a hotarat sa mearga in vest, pentru a cauta ceva de lucru. Inarmant cu un tarnacop si cu o lopata, a urcat in vagonul unui tren care mergea spre California, caci acolo se descoperise aurul. A trecut doar cateva zile, si tatal si-a recunoscut gresala .

Acum era cu inima franta. A hotarat sa mearga si sa-si gaseasca fiul. Stia ca fiul sau a plecat spre vest, asa ca a urcat in primul tren spre Calfornia. Curand a trecut din loc in loc, dar numai ca sa afle ca fiul sau, John, trecuse pe acolo cu cateva saptamani inainte.

In cele din urma,cu bani cheltuiti, tatal a decis sa se intoarca acasa. Un gand i-a trecut prin minte. Pe marginea unor stanci a scris un mesaj cu invitatia ca John sa vina acasa. cu o rugaciune in inima sa catre Dumneze ca fiul sau, John, sa vin si sa vada mesajul inainte ca vantul sa stearga scrisul, tatal a plecat spre Chicago.

Dumnezeu a permis ca John sa treaca pe acolo si astfel a vazut cuvintele: "John Hartman, tatal tau te iubeste.Vino acasa!" John a trecut mai departe cu incapatanare .Insa iarasi a gasit scris: "John Hartman, tatal tau te iubeste. Vino acasa!".

Atunci John si-a zis: "Inseamna ca tatal meu ma iubeste mult daca a venit pana aici si a scris acest mesaj, ca oricine sa-l vada". si s-a intors acasa.

Prietene, Mantuitorul Isus Hristos a venit mult mai de departe decat de la Chicago la California pentru a te mantui! Domnul  a venit din lumile pline de slava aici, pe pamant blestemat din cauza pacatului.

Pe fiecare fir de iarba, pe fiecare copac si pe fiecare floare, Mantuitorul a scris solia: "Tatal tau ceresc te iubeste .Vino acasa!" Apoi cu Insasi sangele Lui, Mantuitorul a scris pe crucea calvarului: Tatal tau ceresc te iubeste vino acasa!

Toti oamenii, de oriunde ar fi ei, sunt invitati sa beneficieze de harul imbelsugat al lui Dumnezeu. Cine este omul care, daca s-ar afla pe tarmul unui ocean de aur topit, ar lua din el doar cu o ceasca micuta ? Nu s-ar grabi el sa umple cele mai mari vase de care dispune?

Un ocean de aur topit nu este decat o imagine a plinatatii si a valorii harului lui Dumnezeu. Si totusi ,cat de putin sunt aceia care il primesc in sufletele lor!

Dorim ca cititorul sa nu fie printre cei care refuza harul lui Dumnezeu. Astazi este ziua harului, astazi putem primi salvarea daruita de Dumnezeu tuturor celor care se incred in Fiul Sau. Nici o limba nu poate declara nici un condei nu poate descrie, nici o carte nu poate contine si nici o minte nu-si poate imagina plinatate binefacerilor harului lui Dumnezeu.

Inaltimea, adancimea, lungimea si latimea sunt expresii ale masurii, insa ele sunt cu totul nepotrivite pentru a prezenta sufletelor noastre intinderea binefacilor lui Dumnezeu, care curg neIncetat catre fiecare om.{Samanta buna}


Niciun comentariu: