~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 12 august 2019

CRISTOS IN CAMEREA BONLAVILOR


















"A venit la El un lepros, care s-a aruncat in genunchi inaintea Lui,Il ruga, si-i zicea: "Daca vrei, poti sa ma curatesti." Lui Isus I S-a facut mila de el, a intins mana,S-a atins de el ,si i-a zis: "Da voiesc fii curatit!"(Marcu 1: 40)
Isus strabatea Galilea,...propavaduind Evanghelia Imparatiei si tamaduind orice boala si neputinta care era in norod."(Matei 4:23)
Se aduce uneori acuzatia ca religia este doar pentru sufletele oamenilor, ca ea nu se preocupa deloc de trupurile lor, insa acuzatia nu are nici o baza.

Cea mai simpla trecere in revista a relatarilor din Evanghelii ne arata ca Domnul Isus Insusi era profund miscat de suferintele oamenilor si ca Isi manifesta continuu puterea pentru a vindeca.
Aproape toate marile Sale lucrari au fost minuni de vindecare .

De asemenea ar trebui sa ne reamintim ca tot sistemul de instutii pentru usurarea suferintilor si pentru ingrijirea suferinzilor - spitale aziluri pentru toate catagorile de oameni nenorociti, case pentru orfani, varstnici si alienati mintal - este roada crestinismului.

Oriunde merg ingerii milei, printre bonlavi, raniti si suferinzi, slujindu-le in toate felurile pentru a le aduce alinare se duce si Domnul Isus, daruind compasiune si vindecare. El are grija nu numai de sufletele oamenilor ,ci si de trupurile  lor.

Orice necaz  al nostru fie al trupului, al mintii sau al sufletului,starneste compasiunea Lui.

Este o mare mangaiere sa stim ca, desi nu ne putem astepta la o vindecare miraculoasa a bolilor noastre trupesti, suntem siguri ca Domnul nostru nu este indiferent la aceste dureri; ca El planuieste sa le foloseasca pentru benificiul nostru spiritual;

 ca El este gata sa ne dea harul de care avem nevoie pentru a le indura cu rabdare si supunere; si ca El este bucuros sa ne vindece, cand scopul Sau intelept pe care il are cu aceste suferinte a fost indeplinit.

Deci putem fi intotdeauna siguri de intelegerea, dragostea si ajutorul Domnului Cristos in toate bolile noastre. El sta necurmat in camera de suferinta a crestinului si acolo unde credinta este puternic si limpede, El daruieste mare mangaiere si pace.

In timpul petrecut pe pamant, nu S-a dus prea des in locuri de petrecere, dar oricand se afla vreun bonlav intr-o casa, in mod sigur El mergea acolo.Boala si durerea Il atrag spre noi, si ori de cate ori vine ,aduce Binecuvantari.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: