~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 9 august 2019

EXEMPLUL SAU ESTE O LECTIE PENTRU NOI





















"Uitati-va dar cu luare aminte la cel ce a suferit din partea Pacatosilor o impotrivire asa de mare fata de Sine, pentru ca nu cumva sa va pierdeti inima, si sa cadeti de oboseala in sufletele voastre." (Evrei 12 :3)
                             " Cum umbla din loc in loc,facea bine...(Faptele Apostolilor 10:38)

Acestea cuvinte sunt putine, dar reprezinta o descriere excelenta a Domnuli Isus Christos. Nu sunt multe randuri, dar sunt iesite din penelul unui maestru. In privinta Mantuitorului, si numai in privinta Lui, textul nostru este deplin complet  si indreptatit adevarat.

El umbla "din loc in loc " si facea personal bine . Scriitorii Evangheliei ne spun constant ca El atingea leprosii cu propia-I mana, si ca, in cazul in care era rugat sa spuna cateva cuvinte de vindecare de la distanta, El mergea in mod personal la patul bonlavilor si ii vindeca.

Exemplul Sau este o lectie pentru noi: daca vrem sa facem bine trebuie sa il facem personal .Sa dam de pomana cu propiile maini; o privire si o vorba buna vor mari valoarea darului.

Sa vorbim unui prieten despre starea sufletului lui; apelul nostru iubitor va avea o influienta mai mare decat o intreaga librarie de carti.

Metodele pe care le folosea Domnul in facerea de bine ne arata si  activitatea Sa neincetata. Nu facea bine numai aproape de casa,ci "umbla din loc in loc " in faptele Sale de indurare. In tot tinutul Iudeii, nu exista niciun sat si niciun catun care sa nu se fi bucurat de privirea Lui.

Cat de tare ii mustra exemplul Sau pe crestinii care Il slujesc in mod lenes! Sa ne incindem "coapsele mintii" (1Petru 1:13) si sa nu obosim in facerea binelui" (2 Tesaloniceni 3:13) .Nu spune textul ca Domnul Isus Christos Isi parasea drumul ca sa faca bine?

El umbla din loc in loc ,facea bine". Nu era oprit de primejdii sau de greutati. El cauta obiectele intentiilor Sale milostive. La fel trebuie sa facem si noi. Daca vechile planuri nu ne servesc, trebuie sa incercam altele noi. Masurile proaspete reusesc mai bine decat metodele clasice.

 Perseverenta Domnului Christos si unitatea scopului sunt si ele implicarete in textul nostru.Aplicatia practica a temei noastre de astazi poate fi concretizata in cateva cuvinte: " Christos ... a lasat o pilda , ca sa calcati  pe urmele Lui " (1 Petru 2:21) {CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: