~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 11 ianuarie 2019

STAI IN SLUJBA TA "CU DUMNEZEU"





"Feriti-va de orice se pare rau.

Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El insusi pe deplin; si: duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru sa fie pazite intregi, fara prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos. Cel ce va chemat este credincios, si va face lucru acesta."(1Tesaloniceni 5:22-23,24)

Chemarea de a fi crestin nu este o chemare de a-ti parasi slujba seculara.  Acesta este sfatul clar din 1 Corinteni 7:17-24. Pavel rezuma invatatura lui in cuvinte: "Fiecare fratilor, sa ramana  cu Dumnezeu in starea in care era cand a fost chemat."

Pavel aprecia foarte mult providenta lui Dumnezeu - ca Dumnezeu a "atribuit" sau i-a "chemat" pe necredinciosi in anumite pozitii in viata, unde convertirea lor ar avea un impact semnicativ pentru slava Sa. "Incolo , fiecare sa ramana  in starea  in care l-a asezat Domnul si in care l-a chemat Dumnezeu.(versetul017 .

Pavel nu vrea sa spuna ca schimbarea locului de mnca este rea pentru viata crestina - astfel nimeni n-ar putea sa ajunga pastor si misionar, decat cei foarte tineri (spre deosebire de Domnul Isus, care si-a lasat ocupatia de tamplar pentru a se consacra deplin lucrarii cand avea trezeci de ani,(Luca 3:23)

Ce vrea Pavel sa ne spuna este ca atunci cand un om se converteste nu trebuie imediat sa se precipite sa zica: "Trebuie sa-mi schimb ocupatia". Mai degraba ar trebui sa se gandeasca:"Dumnezeu m-a pus aici si ar trebui acum sa arat la locul meu de munca vrednicia lui Dumnezeu".Dupa cum spune versetul 24: "fiecare sa ramana cu Domnul in stare in care El l-a asezat".

Astfel , intrebarea arzatoare pentru cei mai mult crestini ar trebui sa fie : Cum pot eu, in slujba mea laica, sa fac ca viata mea sa aduca glorie lui Dumnezeu ? Eu cred, din tot ce s-a scris in aceasta carte pana acum, ca scopul vietii este acelasi, atat intr-o profesie seculara cat si intr-o profesie bisericeasca sau de misiune.

Telul nostru este de a-L glorifica cu bucurie pe Domnul Cristos - sa-L facem sa arate glorios prin tot ce facem. Laudandu-ne in cruce, telul nostru este sa ne bucuram marindul pe Domnul prin modul in care lucram. Intrebarea este cum?

Putem sa-L onoram pe Dumnezeu la locul nostru secular de munca prin partasia de care ne bucuram cu El in tot cursul zilei in activitatea noastra. Cu alte cuvinte, ne bucuram de prezenta lui Dumnezeu alaturi de noi cand ascultam vocea Lui si comunicam cu El, aruncam asupra Lui poverile noastre si avem parte de calauzirea si grija Lui.

Cand te intorici la Dumnezeu, ramai in serviciul tau si bucurate acolo de prezenta Lui ."Fiecare fratilor sa ramana cu Dumnezeu in starea in care era cand a fost chemat". Cuvintele "cu Dumnezeu " sunt importante .

Crestinii nu se duc doar la serviciu. Ei se duc la serviciul lor "cu Dumnezeu". Ei nu doar ca fac o munca. Ei fac munca "cu Dumnezeu.
Dumnezeu este cu ei.{John Piper}

Niciun comentariu: