~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 14 ianuarie 2019

DRAGOSTE NU ESTE EGOISTA



























"Dragoste este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pismuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuvincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar.(1 Corinteni 13:4-5-6,7)

Dragostea "nu cauta folosul sau". A cauta folos personal este tot una cu a fi egoist. in chip desavarsit, Domnul Isus n-a cautat folosul Sau. El a trait in totul pentru Dumnezeu Tatal. "Nu voia Mea ci voia Ta".

Cuvintele Lui erau cuvintele pe care I le dadea Tatal sa le faca. El nu a venit ca sa I se slujeasca, ci ca El sa slujeasca. Si-a dat viata pe cruce sa castige astfel mantuirea noastra. Dragoste " nu se manie" .Oameni isi arata ura, mania, fiecare cum se pricepe.

In general, ei spun lucruri rele si neadevarate despre noi, insulte, jigniri, dispret,  si chiar ajung la prigoana. Cum raspundem la toate acestea? In loc de a proceda la fel ca ei, mai bine te rogi ca Domnul sa aiba mila de ei si sa nu le tina inseama nedreptatea pe care ti-o fac.

Incepand sa te rogi pentru vrasmasii tai, vei vedea ca inima ti se largeste ca sa-i poti iubi. Se cade sa avem o inima larga, plina de iubire fata de toti oamenii, si sa nu uitam ca, daca nu ne-ar fi intins Dumnezeu mana ca sa ne smulga din pacat, eram mai rai decat multi altii.

Dragoste "nu socoteste raul" . Sunt multi oameni care se silesc sa tina minte raul pe care li l-au facut altii. Dragostea nu face dosar de rele; ea nu scrie in registru lucruri rele, adevarate sau neadevarate.
Domnul Isus  ne-a spus sa iertam si sa nu tinem socoteala de raul care ni- s-a facut.

Dumnezeu, cand iarta, uita: "Nu-Mi voi aduce aminte de faradelegile lor". Dumnezeu nu ne mai pune inainte pacatele pe care ni ie-a iertat.

Dragostea "nu se bucura de nelegiuire ". Dragostea se bucura de adevar. Cine are dragoste se bucura de Evanghelie, se bucura de Domnul Isus. Raspandirea Evangheliei il bucura pe cel credincios;  intoarcerea sufletelor la Dumnezeu il fac fericit. Iar daca Dumnezeu a voit sa Se serveasca de el pentru un suflet ca sa-l aduca la Domnul Isus, cat de mare este fericirea lui!{Teodor Popescu}

Niciun comentariu: