~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 26 noiembrie 2018

TOT CE GASESTE MANA TA SA FACA


























"Dumnezeul rabdarii si al mangaierii sa va faca sa aveti aceleasi simtiminte, unuii fata de altii,dupa pilda lui Hristos."(Romani 15:5)
"Tot ce gaseste mana ta sa faca,fa cu toata puterea ta. ("Eclesiastul 9:10)

"Tot ce gaseste mana ta sa faca." se refera la lucruri posibile. Sunt multe lucruri pe care le-am putea face,si nu le facem niciodata.

Ar fi bine daca aceste lucruri ar ramane numai in mintea noastra, dar daca vrem sa fim folositori, nu trebuie sa ne multumim sa facem planuri si sa vorbim despre ele. Trebuie sa indeplinim in mod practic tot ce pot sa faca mainile noastre.

O fapta buna este mai valoroasa decat o mie de teorii geniale. Sa nu asteptam ocazii mai bune, sau lucrari deosibite, ci sa facem lucrurile pe care le avem de facut in fiecare zi. Nu avem alt timp de trait. Trecutul s-a dus; viitorul nu a venit inca.

Nu vom avea niciodata al timp in afara de prezent. Nu astepta ca experienta ta sa  ajunga la maturitate, si apoi sa slujesti pe Dumnezeu. Doreste-ti sa rodesti acum. Slujeste-Lpe Dumnezeu acum, dar ai grija de felul in care iti indeplinesti munca: , "fa cu toata puterea ta".

Fa-o imediat. Nu-ti irosi viata gandindu-te la ceea ce planuiesti sa faci maine, asa ti-ai putea ascunde lenea de azi. Nici un om nu-L slujeste pe Dumnezeu facand lucrurile maine. Daca Il onoram pe Christos si suntem binecuvantati, acest lucru se intampla prin ceea ce facem azi.

Orice ai face pentru Christos, pune-ti sufletul. Nu-I oferi o treaba de mantuiala, facuta cand si cand.
Cand Il slujesti, slujeste-L cu tot sufletul tau, cu toata inima ta si cu toata puterea ta. Unde se afla puterea crestinului?

Nu in el insusi, fiindca el este slab. Puterea se afla in Domnul ostirilor. Sa cautam deci ajutorul Domnului; sa-l cautam cu rugaciune si credinta, si dupa ce am facut "tot ce gaseste mana" ,sa asteptam binecuvantarea Domnului. Astfel,  ceea ce am facut va fi bun si isi va indeplini scopul.
{C.H.SPURGEON}

Niciun comentariu: