~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 9 noiembrie 2018

DECI NU VA INGRIJORATI


























"El,care n-a crutat nici chiar pe Fiul Sau, ci L-a dat pentru noi toti, cum nu ne va da fara plata, impreuna cu El, toate lucrurile? (Romani 8:32)

Lui Dumnezeu Ii pasa, intr-adevar de noi! Acea dragoste care L-a dat pe Domnl Isus sa fie rastignit pe cruce pentru noi este inepuizabila! Ganditi-va numai la aceste cuvinte:  Chiar perii capului vostru, toti sunt numarati " (Luca 12:7) Ne gandim noi oare la firele de par care ne cad de pe cap? El se gandeste!  Ce remediu potrivit gasim aici pentru ingrijorarile noastre!

Stiind cat de binecuvantati suntem si ce mult Se ingrijeste Domnul de noi,   cat de mult gresim fata de El, Cel care ne-a rascumparat cu atata dragoste, cand avem chiar si cea mai mica indoiala in legatura cu grija si cu preocuparea Lui fata de noi!

Domnul ne mustra pentru neincrederea noastra in purtarea Lui de grija atunci cand ne ingrijoram cu privire la ce vom manca sau ce vom bea sau cu ce ne vom imbraca, spunandu-ne: " Deci nu va ingrijorati...pentru ca Tatal vostru cel ceresc stie ca aveti nevoie de toate aceste"(matei 6:31-32)

Apoi Domnul ne arata remediul pentru ingrijorarile si necazurile noastre, indemnandu-ne: "Cautati dar intai  imparatiea lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea vi se vor da pe deasupra" (Matei 6:33

Cineva ar putea totusi sa zica:  "Ei bine, desi cunosc toate acestea lucruri, ele parca nu au asupra mea puterea pe care ar trebui s-o aiba. Stiu ca este ceva nebunesc si gresit sa ma framant, dar nu pot sa nu fiu ingrijorat si apasat de probleme.

Raspunsul pe care trebuie sa-l dam unor astfel de persoane este unul direct: Cauti tu intai de toate  prosperitatea imparatiei lui Dumnezeu? Cauti tu triumflul dreptatii Sale? Vrei tu cu toata inima si cu sinceritate sa-L cunosti pe Dumnezeu si sa-L slavesti prin viata ta?

Daca cineva este preocupat de cum ar putea castiga mai multi bani, de cum ar putea dobandi  o pozitie in lume sau de cum s-ar inalta mai mult, in orice fel, atunci va fi coplesit de teama si de griji; aceastea vor aparea dintr-o data.

Nu-l lasa pe Satan sa te insele si sa-ti alunge adevarata odihna si bucurie! Solutia pentru a invinge este una clara: "Cautati dar intai imparatiea lui si dreptatea Lui". {F.W.Grant}

Niciun comentariu: