~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 19 noiembrie 2018

AM FOST IERTAT DE DUMNEZEU FARA SA FI MERITAT


























"Astfel dar, ca niste alesi ai lui Dumnezeu ,sfinti si prea iubiti,imbracati-va cu o inima plina de indurare cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga rabdare. Ingaduiti-va unuii pe altii, si, daca unul are pricina sa se planga de altul. iertati-va unul pe altul .Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi."(Coloseni 3:12-13)

Motivatia biblica pentru a fi iertator s-ar pute-a sa fie mai adanca decat simplul fapt ca si tu ai fost iertat. Nu gresesti sa spui: Motivul pentru care sunt iertator este ca si eu am fost iertat de Dumnezeu fara sa fi meritat.

"Fiti buni unii cu altii, milosi si iertati-va unul pe altul cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Cristos."(Efeseni 4:32) Insa la baza acestui motiv nu este iertarea lui Dumnezeu, ci ceea ce primim prin iertarea lui Dumnezeu. Iar prin ea Il primim pe Dumnezeu...

Iertarea este, in esenta, modul lui Dumnezeu de a indeparta marele obstacol din calea partasiei cu El.
Prin anularea pacatului nostru si platirea pretului pentru acest pacat prin moartea propiului Sau Fiu,
Dumnezeu ne deschide usa ca sa-L putem vedea si sa ne putem bucura de El pentru vecie .Scopul iertari este sa-L vedem si sa ne bucuram de El,sa-L savuram.

Scopul crucii este partasia sufleteasca cu Tatal, partasia care sa ne satisfaca sufletele. Daca dorim sa fim iertati doar din alte motive, nu ne vom bucura de iertare, ci ne vom irosi vietile.

Care este motivatia de baza pentru a ierta? "Iertati-va unul pe altul cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Cristos." Trebuie sa iertam "cum ne-a iertat Dumnezeu." Dumnezeu ne-a iertat in asa fel incat bucuria infinita a partasiei Sale devine bucuria noastra.

Dumnezeu este scopul iertarii. El este si baza si mijlocul iertarii. Ea vine de la El; a fost realizata prin Fiul Sau; si ea conduce pe oameni inapoi la El avand pacatele aruncate in cea mai adanca mare.
De aceea motivul pentru a fi iertator este bucuria de a fi in mod liber si bucuros in regula cu Dumnezeu.

Platind un mare pret, Dumnezeu ne-a dat lucrul de care aveam cea mai mare nevoie: ni s-a dat pe Sine Insusi ca sa fie bucuria noastra vesnica.Iertarea lui Dumnezeu este importanta pentru un motiv: Ea ni-L da pe Dumneze!{autor John Piper)





Niciun comentariu: