~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 23 noiembrie 2018

CATUSELE DRAGOSTEI




























"Cine nu iubeste n-a cunoscut pe Dumnezeu, Pentru ca Dumnezeu este dragoste. Dragostea lui 
Dumnezeu fata de noi s-a aratat prin faptul ca Dumnezeu a trimis in lume pe singurul Sau Fiu, ca noi sa traim prin El. (1 Ioan 4:8-9)

Unul din regii Persiei avea un general vestit prin destoinicia si vitejia lui. Din anumite motive, generalul si-a propus sa-si paraseasca slujba. Vestea a ajuns la cunostinta regelui care se gandea mereu pe cine sa puna in locul acelui general vestit sau sa gaseasca o modalitate de a-l face sa-si schimbe planul.

Regele si-a strans sfetnicii si le-a cerut sfatul. Toti au fost de parere ca generalul trebuie sa fie aspru pedepsit.
-Maiestate! Dati-i rebelului o pedeapsa exemplara...in catuse cu el! ..., au spus supusii.

A doua zi, regele l-a chemat pe general la el. A cercetat cu multa atentie hotararea lui de a-si parasi functia. Drept pedeapsa i-a dat mai multa putere in slujba pe care o detinea.

Generalul, dezarmat in fata acestui gest de atentie din partea regelui, a intrat din nou in slujba cu o mai mare dorinta de a fi folositor in slujba suveranului.

A doua zi, regele si-a chemat sfetnicii si le-a zis:

- Am facut cum m-ati sfatuit. L-am legat pe general cu catuse. Dar fiindca erau necesare prea multe catuse pentru maini si picioare, i-am legat numai inima cu catusele dragostei.

Respectul fata de aproapele incepe atunci cand intelegem ca Dumnezeu  ne-a iubit. Inima fireasca a omului nu are nici o idee despre dragostea lui Dumnezeu; constiinta poate cel mult sa cunoasca unele lucruri despre dreptatea Sa.

Cand ne dam seama ca Dumnezeu ne iubeste, intelegem ca El este dragoste, pentru ca a putut  sa iubeasca un pacatos. Nici o filozofie nu poate intelege lucrul acesta.

Dragostea se ocupa de altii, de starea lor, de problemele lor, in timp ce se uita pe sine. Dragostea nu cruta raul la altii, dar pe ea se uita in totalitate, ca sa poata aduce acestor ajutor. Numai in prezenta lui Dumnezeu,  care este dragoste, ne simtim micimea si nimicnicia. Aceasta distruge orgoliul, care este sentimentul ca esti ceva inaintea oamenilor.

Dragostea este cel mai minunat lucru, iar noi o putem avea. Avand dragostea lui Dumnezeu in sufletele noastre , avem siguranta bucuriei vesnice.  Dumnezeu este vesnic si stim ca dragostea Lui ramane pentru totdeauna .

Si astazi El vrea sa ne lege cu "catusele " dragostei Sale. ce minunat! In locul pedepsei, Dumnezeu ne ofera dragostea Sa! {SAMANTA  BUNA}


Niciun comentariu: