~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 12 august 2016

INTERVENTIA LUI DUMNEZEU


























"Iata ,ochiul Domnului priveste peste cei ce se tem de El, peste ceice nadajduiesc in bunatatea Lui."
(Psalmul 33:18)

La 11 Februarie 1847, intr-o familie modesta din S.U.A, s-a nascut un copil caruia i-au pus numele Thomas. Cand a sosit timpul sa mearga la scoala, invatatorii au constatat ca Thomas nu este destul de intelingent, incat sa poata ramane intr-o clasa obisnuita, impreuna cu ceilalti copii de varsta lui.

Pentru ca invatatorii considerau ca Thoms nu va reusi niciodata sa invete ceva, parinti l-au luat acasa si au incercat sa-i dea o buna educatie in familie.

Cand toate lucrurile pareau sa mearga intr-o drectie buna, Thomas a suferit un accident in care si-a pierdut in mare parte auzul.Copilul avea doar 12 ani. Dupa aceasta intamplare , chiar si parinti si-au pierdut orice speranta.

Acestia au ajuns tot mai ingrijorati de ceea ce putea sa i se intample fului lor si nu mai vedeau nici o sansa pentru viitorul lui.

Dar cand orice speranta omeneasca este spulberata cand nu se mai vede niciun sprijin omenesc intervine Dumnezeu. Cine va cere ajutorul lui Dumnezeu ,va experimenta realitatea cuvintelor:"Cand ganduri negre se framanta ...inauntrul meu ,mangaierile Tale imi invioreaza sufletul." Asa s-a intamplat si cu parintii lui Thomas.

Cand Thomas a crescut mare a inceput sa inventeze tot felul de lucruri ,ajungand cel mai vestit inventator al Americii. Lista inventiilor sale este lunga si se intinde de la becul electic pana la efectul Edison.

Ce situatie interesanta! Acel copil , caruia nimeni nu-i mai dadeau nicio sansa pentru viata, si-a pus ampreta asupra civilizatiei omenirii. La vremea potrivita si-a implinit menirea, punand in valoare darurile cu care a fost inzestrat de Dumnezeu ."Cat de nepatrunse mi se par par gandurile Tale, Dumnezeule,si cat de mare este numarul lor!" (Psalm139:17)

Inima omeneasca, calcata sub loviturile vietii, este adesea ca o piatra. Sa nu ne pierdem curajul!
Necazurile noaste dau prilejul lui Dumnezeu sa-Si arate indurarea Sa. In greutatile si in ingrijorarile noastre, Dumnezeu ne face sa gustam mila si mangaierile Sale.

Greutatile prin care trecem ajung pentru noi prilejul de a masura, experienta,intelepcinea,puterea si dragostea lui Dumnezeu, pe care invatam sa-L cunoastem in mod personal ca pe un Tata plin de grija.

Dorim ca staruinta parintilor lui Thomas Edison si rezultatele ei sa fie o incurajare pentru parintii aflati in situatii asematoare! {Samanta buna}


Niciun comentariu: