~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 20 august 2016

CREDINCIOSIA





















"Multi oameni isi trambiteaza bunatatea dar cine poate gasi un om credincios ? " (Proverbe 20:6)

Credinciosia este un aspect al roadei Duhului Sfant. Despre care se vorbeste putin. Ea este mai discreata decat bucuria sau pacea; ea nu face sa vibreze afectiunile, precum dragoste.

Foarte adesa este pusa in valoare numai prin contrasele ei: tradarea, adulter, juramant stramb. fara ea nu exista nici incredere, nici siguranta. Avand-o pe ea, avem pace launtrica, relatii adevarate, o constiinta fara mustrati.

Credinciosia mai implica si notiunea de durata a unei relatii, opunundu-se la ceea ce este schimbator si superficial. In limbajul nostru, cuvantul acesta se aplica cel mai mult relatiilor conjugale si descrie o virtute  care in lume se gaseste din ce in ce mai rar.

Ce suferinte pentu soti si pentru copii, cand unul dintre ei - sotul sau sotia- nu-si face datoria! Dar ce marturie frumoasa se prezinta in fata lumii, si in primul rand in fata copiilor, daca un cuplu ramane profund unit pana la sfarsit!

Credinciosia  in relatiile noastre de prietenie cere multa grija, pentru ca nici o intelegere gresita si neclarificata sa nu inceapa sa o macine. Ce va deveni aceasta prietenie atunci cand relatiile lor se vor rarefia si drumurile li se vor izola?

Pentru cei credinciosi , cea mai insemnata este credinciosia pe care o practicam in legatura cu Adunarea locala,prin zelul nostru la intrunile din adunare.

Dar aceasta nu trebuie sa fie decat partea vizibila a aisbergului! Partea nevazuta sunt rugaciunile noastre, pentru ca Biserica lui Dumnezeu sa creasca in numar si in dragoste pentru Domnul.

A fi credincios in serviciul pe care ni l-a dat Dumnezeu, oricare ar fi aceasta, inseamna sa-l implinim cu grija,  fara sa crutam nici timpul nici truda noastra; de asemenea sa nu obosim in a-l implini zi de zi, an de an, gasind in Stapanul nostru vointa si curajul de a persevera.

In ce priveste credinciosia noastra fata de Dumnezeu, cine ar indrazni sa se ridice ca sa se dea de exemplu? Sa ne incurajam prin aceasta asigurare, ca Dumnezeu,El ramane credincios. Daca suntem necredinciosi , El ramane credincios pentru ca nu Se poate tagadui pe Sine Insusi.(extras din CALEA, ADEVARUL SI VIATA )

"Dumnezeul pacii sa va sfinteasca El Insusi pe deplin; si: duhul vostru, sufletul vostru, si trupul vostru,sa fie pazite intregi, fara prihana la venirea Domnului nostru Isus Hristos.
Cel ce va chemat este credincios, si va face lucru acesta. "(1Tesaloniceni5:23-24)      


Niciun comentariu: