~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

marți, 23 august 2016

FII PLIN DE INITIATIVA



















"Voi sa mergeti dupa Domnul, Dumnezeul vostru, si de El sa va temeti; poruncile Lui sa le paziti; de glasul Lui sa ascultati; Lui sa-i slujiti ,,si de El sa va alipiti."(Deuteronom 13:4)
" Intariti-va si lucrati,si Domnul sa fie cu cei ce va face binele." 2 Cronici19:11)

Sa remarcam doua lucruri legate de luarea initiativei:
1)Luarea initiativei inchide usa in fata fricii. Cu toti avem temeri. Intrebarea este le vom controla sau ne vom lasa controlati de ele?  Norman Vicent Peale a spus:

" Actiunea este un mare resturator si  ziditor al increderii. Lipsa faptelor nu este doar rezultatul, dar si cauza fricii. Poate fapta pe care o vei face se va bucura de succes; poate vor urma alte fapte de actiuni. Dar orice actiune este mai buna decat lipsa oricarei actiuni".

Pentru a avea vreo sansa sa obtinem ceea ce ne dorim ,trebuie sa ne dam silintele. Nimic nu este mai descurajator sau mai secatuitor decat sarcinile neimplinite. Cu cat taraganim mai mult lucrurile, cu atat vin mai dificile.

Cea mai grea situatie este deseori, acumularea de lucruri usoare care ar fi trebuit facute ieri, saptamana trecuta sau luna trecuta.Modalitatea de a scapa de o sarcina dificila este-rezolvand-o!

2) Luarea initiativei deschide usa catre oportunitate. Oamenii care au initiativa si isi dau silintele pot avea succes sau pot esua. Dar cel care nu ia initiativa va esua garantat! Asa dar intreaba-l pe Dumnezeu.

"Ar trebui oare sa iau o hotarare? Ar trebui sa rezolv vreo problema?  Ar trebui sa incep vreun proect?  Ar trebui sa imi stabilesc un scop sau sa ma zbat pentru ceva? Ar trebui sa profit de vreo oportunitate?

"Solomon scrie: "Cine se uita dupa vant, nu va semana , si cine se uita dupa nori, nu va secera." (Eclesiastul 11:4) Este mai bine sa fii 80%sigur si sa incepi decat sa astepti pana esti 100% sigur, deoarece oportunitatea poate sa treaca pe langa tine. {de Bob GASS}

Niciun comentariu: