~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 3 iunie 2015

OAMENI PE PLACUL LUI DUMNEZEU




















"Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui!Caci cine se apropie de Dumnezeu ,trebuie creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-L cauta.(Evrei 13:6)

Un stralucit tanar pianist dadea pentru prima data un concert in public. Publicul statea fermecat ,in timp ce muzica curgea din degetele lui .Oamenii nu-si puteau lua ochii de la acest tanar virtuoz.

Dupa ce sunetul ultimei note a incetat sa se mai auda,publicul a izbucnit in aplauze.Toti s-au ridicat-cu exceptia unui om mai varstnic care sedea in randul din fata.

Pianistul a coborat de pe scena descurajat. Directorul de scena i-a laudat performatia,dar tanarul a spus: "N-am cantat bine a fost un esec"Directorul a raspuns : "Priveste ,toti sunt in picioare cu exceptia unui batran!" "Da ",a raspuns tanarul mahnit,"dar batranul acela este profesorul meu".

Avem noi aceeasi dorinta sa benificiem de aprobarea lui Dumnezeu asa cum pianistul acela a dorit sa fie laudat de profesorul lui?Zambetul aprobator al Domnului este de fapt ceea ce conteaza .Dar oare in ce isi gaseste inima Lui placere?

In primul rand este credinta (Evrei 11:6).Apoi ,sunt doua jertfe speciale;jertfa "laudei" si jertfa de a ne aduce aminte de " binefacere si darnicie"(Evrei 13: 15-16).Lui Dumnezeu jertfe ca acestea Ii plac.Sa ne apropiem ca,ori de cate ori incepem o zi noua ,sa fim placuti Tatalui nostru ceresc,asa cum a fost si Domnul  Isus (Ioan 8:29)

Indiferent ca lucram sub privirile oamenilor sau neobservati in culsie ,atunci cand ne facem datoria cu credinta,cu sarguinta ,cu multumire si cu bagare de seama,Dumnezeu este multumit.

Dar un lucru si mai minunat e faptul ca El ne ajuta si lucreaza "in noi ce-I este placut prin Isus Cristos" (Evrei 13:21 ). "De aceea ne si silim sa-I fim placuti.(2Corinteni 5:9)~D.J.D~


Niciun comentariu: