~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 25 iunie 2015

"LUCEAFARUL STRALUCITOR DE DIMINEATA"




















"Il vad ,dar nu acum ,Il privesc ,dar nu de aproape .O stea rasare din Iacov ,Un toiag de carmuire se ridica din Israiel ."(Numeri 24 : 17 )

"Unde este Imparatul de curand nascut al Iudeilor.Fiindca  I-am vazut steaua in Rasarit,si am venit sa ne inchinam Lui." (Matei 2:2)

Odata ,intr-o calatorie pe mare,desi noaptea era senina ,marea era furtunoasa si tarmurile nu se vedeau;in cabina timonierului insa era liniste .Oamenii de pe punte se uitau peste tot si,nevazand altceva decat valuri , se ingrozeau.

Comandantul privea linistit intr-o singura directie,potrivit careia invartea timona.Suprins de linistea lui ,l-am intrebat: La ce te uiti ,pentru ca nu sevede nimic? El a raspuns :"Uite,este o stea mica ,una singura. Numai la ea ma uit si caut sa conduc corabia in directia in care trebuie sa ajung."

Si corabia vietii noastre se afla pe o mare furtunoasa,iar in jur nu se vede nimic nicaeri .Dar o mica stea tot se vede. Este "Luceafarul stralucitor de dimineata", pe care trebuie sa-l priveasca atent ochiul credintei ,orice s-ar petrece in jur .

Nu putem schimba nici marea ,nici lumea si nu putem nici sa ne dam jos de pe aceasta corabie;dar privirele noastre trebuie sa se indrepte spre Luceafarul stralucitor de dimineata,care va aduce in inimi linistea sperantei  intr-o lume atat de agitata.

Asaza-te pe directia planului lui Dumnezeu ,nu pe directia intortocheata a lumii acesteia ,care merge din rau in mai rau!Drumul credinciosului merge spre Steaua lui ,Domnului Isus Hristos,in timp ce abaterile de la Stea aduc in viata numai incurcaturi.

Cei trei magi au parcurs ,calauziti de stea ,un drum lung ,din Orient pana in cetatea unde trebuia sa-L intanleasca pe imparatul de curand nascut.Insa la Ierusalim ,in loc sa-si urmeze drumul dupa Stea,au intrebat pe oameni.

Si ce triste incurcaturi si tragedii s-au legat de clipa aceea ,in care au crezut ca pot urmari in viata altceva decat o Stea! In fond ,copiii care au pierit la Betleem sunt urmarea neatentii a magilor,care s-au dus si au destainuit inconstient secretul Stelei lor.

Oricat de grea ar fi noaptea ,oricat de agitata ar fi marea ,oricat de rai ar fi oamenii,tot este o "stea" o mica sclipire a binelui ,pe care oamenii n-o pot vedea,simtiurile firesti n-o pot prinde,dar pe care credinta o poate urmari oricand si pe care trebuie s-o urmeze in viata.~ Ion Socoteanu~

Niciun comentariu: