~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 30 mai 2015

REGULA DE AUR A LUI CRISTOS




















"Tot ce voiti sa va faca voua oamenii,faceti-le si voi la fel;caci in aceasta este cuprinsa Legea si (proorocii Matei 7:12)"

Fiecare ne putem defini utilizand una din afirmatiile urmatoare:a)sunt intotdeauna etic;b)sunt aproape intotdeauna etic;c)sunt etic in general;d)sunt rareori etic e) nu sunt etic deloc .In care intre afirmatii te incadrezi?  Cei mai multi dintre noi ar spune "b",din motive de confort personal .

Gandul confruntrarii nu este prea comod.Nici practicarea disciplinei nu este comoda.A-i pune pe altii pe primul loc este un lucru incomod.Platirea pretului succesului este un lucru cel putin incomod .

Cei mai multi dintre noi cred ca a te defini ca "aproape intotdeauna etic"reprezinta un lucru comod -cu exceptia cazului in care ne aflam in fata persoanei care se afla in momentul "lapsusului etic"

In cazul in care te afli in cautarea unui standard etic dupa care sa traiesti ,il vei gasi in regula de aur a lui Cristos.Iata de ce:

1) Regula Lui de aur este usor de inteles .Pur si simplu te pui in pielea celeilalte persoane .Chiar si un copil poate face asta. Nu exista reguli complicate si nici capcane.

2)Regula Lui de aur prezinta un principiu pe baza caruia ambele parti sunt castigatoare.Cred ca ai intanlit persoane care considerau ca altii trebuie sa piarda ca ele sa aiba succes.Daca te tratezi asa cum as dori sa fiu eu tratat ,tu castigi .Daca ma tratezi la fel ,eu castig.Unde este invinsul?

Regula Lui de aur aduce pace si stima de sine.La capatul zilei ,trebuie sa fii in stare sa convietuiesti cu tine insuti ! Daca singura modalitate prin care poti face acest lucru este trisarea ,iti pierzi respectul de sine ,traiesti cu teama de a fi expus ,iti pierzi increderea in ochii Lui Dumnezeu si din toate succesele tale va disparea bucuria invingatorului.~Bob GASS~

Niciun comentariu: