~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 26 septembrie 2012

IN VALEA UMILINTEI



"Daca poti face ceva ,fie-ti mila de noi si ajuta-ne.Isus a raspuns: Tu zici:"Daca poti !" ...Toate lucrurile sint cu putinta celi ce crede!" `Marcu (;22-23 ~

Dupa fiecare perioada de exaltare ,suntem repede adusi inapoi la lucrurile obisnuite,asa cum sunt ele ,adica nici frumoase ,nici poetice ,nici palpitante . Inaltimea muntelui se masoara prin cenusiul muncii de rand din vale; dar aici ,in vale, este locul unde trebuie sa sa traim pentru gloria lui Dumnezeu.

Noi vedem gloria Lui pe munte,dar acolo nu traim pentru gloria Lui.In valea umilintei descoperim valoarea noastra reala in fata lui Dumnezeu,aici se arata credinciosia noastra .

 Cei mai multi dintre noi putem face anumite lucruri  daca suntem intotdeauna la inaltimi eroice ,datorita egoismului din inimile noastre,dar Dumnezeu ne vrea la inaltimea cenusiului obisnuit al vietii cotidiene de aici, din vale ,unde traim conform relatiei noastre personale cu El.

Petru s-a gandit ca ar fi frumos pentru ei sa ramana pe munte , dar Domnul Isus Cristos  i-a luat pe ucenici de pe munte si i-a dus jos in vale - locul unde se explica intelesul viziunii.

"Daca poti face ceva..." Este nevoie de valea umilintei pentru a smulge scepticismul din noi. Priveste inapoi la experientele tale si vei descoperi ca, pana in momentul cand ai invatat cine este Isus,ai fost foarte sceptic in privinta puterii Sale .

Cand erai pe munte, puteai crede orice,dar ai mai putut crede oare atunci cand ai fost fata in fata cu realitatile din vale ? Poate esti instare sa depui o marturie despre sfintire ,dar ce poti spune despre lucrul care este o umilinta pentru tine in momentul de fata?

Ultima data cand ai fost pe munte cu Dumnezeu,ai vazut ca toata puterea din cer si de pe pamant este a Domnului Isus- vei fi sceptic acum doar pentru ca te afli in valea umilintei ?~ Oswald chambers ~

Niciun comentariu: