~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 23 septembrie 2012

CRESTEREA IN DRAGOSTE



" Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pismuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie ,nu se poarta necuvincios , nu cauta folosul sau, nu se gandeste la rau , nu se bucura de nelegiuire , ci se bucura de adevar. Dragostea nu va pieri niciodata." ~ 1 Corinteni13:4-5-6-8~

Nu numai credinta merge crescand,ci si dragostea fiecaruia dintre ei se marea tot mai mult.Credinta si dragostea merg impreuna."...credinta voastra merge mereu crescand ,si dragostea fiecaruia din voi toti fata de ceilalti se mareste tot mai mult." ( 2Tesaloniceni 1:3)

Credinta fara dragoste este doar o inchipuire;dragostea fara credinta,la fel.Credinta da nastere la dragoste,iar dragostea se sprijina pe credinta.Este natural sa sporesti in dragoste,Daca insa cineva se va opri numai la cursuri,dragostea lui nu va merge crescand.

Dragostea acopera toate,deci si defectele,slabiciuni si cusururi.Ele nu pot impedica dragostea de a vedea lucrarea pe care Dumnezeu a facut-o intr-un suflet sau altul. Dragostea nu trambiteaza defectul cuiva,ci cauta momentul cand, intre patru ochi si cu delicatete,vorbeste acelui suflet despre defectul lui,spre indreptare.

Sunt ochi care privesc cu dragoste si ochi care privesc fara dragoste.Cei care privesc cu dragoste gasesc dragoste oriunde.Daca inauntru nu este dragoste ,n-o gasesti nicaieri.

Trebuie sa avem o inima care sa-i imbratiseze pe toti rascumparatii Domnului.Ce a facut Domnul cu mine a facut si cu ei .Ei sunt scumpi inaintea Domnului si tot asa trebuie sa fie si in fata ochilor mei.

Deseori prigoana si suferinta fac sa sporeasca dragostea.Istoria spune cum crestinii erau aruncati la lei si la tigri ca sa fie sfasiati.Cand apareau in arena ,ei se imbratisau.si se sarutau unii pealtii, indemnandu-se la curaj si la statornicie si facand semn ca se vor intanli acolo, sus ,in cer .Era dragostea care-i unea pe toti cei care aveau acelas Mantuitor. ~TeodorPopescu~




Niciun comentariu: