~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 22 octombrie 2011

FANNY CROSBY



"...Te laud,Tata,Doamne al cerului si al pamantului...Da Tata,Te laud ,pentru ca asa ai gasit Tu cu cale!" (Matei 11:25-26)

Fanny Crosby (1820-1915 este una dintre cele mai cunoscute autoare de cantece crestine .Poeziile dovedesc o credinta mare in Domnul Isus Hristos si marturisesc despre fericirea pe care a gasit-o in El .Multe poezii au fost puse pe note si traduse .

Primul ei an de viata a fost umbrit de doua mari evenimente .la varsta de 6 saptamani a orbit ;in acelasi an a murit tatal ei .In timp ce mama ingrijea de intretinerea familei ,Fanny a crescut prin grija bunicii .De la ea,Fanny a invatat sa se increada in dragostea lui Dumnezeu si sa-i incredinteze Lui toate grijile ,la fel cum face un copil cu tatal sau.



Pe atunci se ruga si pentru posibilitatea de a fi instruita .La varsta de 15 ani ,Fanny a putut merge la institutul pentru orbi din New york si sa invete acolo scrierea pentru orbi.Dupa opt ani de scoala ,ramas inca 15 ani in aceasta scoala ca invatatoare .

Cand a implinit 30 de ani ,a inceput o perioada de desnadejde si simtea ca ii lipseste adevarata pace cu Dumnezeu .La sfarsitul unei seri de evangelizare ,si-a predat cu totul viata ei Domnului Isus Hristos si a fost sigura de salvarea ei .



Intreaga ei viata,95 de ani ,Fanny a fost oarba .Dar tocmai aceste imprejurari nefericite ale viatii au fost motivul pentru a trai mai constient faptul ca Dumnezeu nu-i lasa pe copiii Sai ,ci ii conduce si ii poarta in dragoste . -Samanta buna

Niciun comentariu: