~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 10 iulie 2011

STARUINTA



"Cine lucreaza cu o mana lenesa saraceste, dar mana celor harnici imbogateste."
(Proverbe 10:4)


Un baietandru de la tara din America, fara posibilitati finaciare si fara pantofi in picioare, a fost angajat ca calauza la cai. Mai tarziu a ajuns dulgher. Apoi si-a pus in gand sa invete avocatura .


A ajuns pana acolo, incat a fost vrednic sa fie pus in dregatoriile statului, pana in cele din urma a ajuns unul din cei mai de seama barbati ai statului:presedintele Statelor Unite. Acesta a fost Abraham Lincoln (1809-1865), un om cu temere de Dumnezeu, care a pus in practica multe adevaruri biblice, printe care si cel din versetul de astazi.


Nimeni nu-si cunoaste destoinicia pana nu o pune la verificare. Orice inceput este greu; dar cine va dispretui ziua inceputurilor slabe? "Nu pot" te tine in noroi si in saracie, insa "staruieste "scoate carul din groapa.


Pentru "incearca " nici un deal nu este prea greu de urcat, nici un pamant prea tare de arat, nici un camp prea mlastinos ca sa fie uscat, nici o groapa prea adanca sa nu poata fi astupata .


Daca astepti, tinere, ca toate drumurile sa fie reparate, toate portile sa ti se deschida, poti sa astepti mult si bine !


Nu astepta ajutorul altora, ci increde-te in Dumnezeu si munceste din rasputeri! Dumnezeu ii ajuta pe cei ce primesc ajutorul Sau. -Samanta buna

Niciun comentariu: