~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 4 iulie 2011

CONTESA LIPIANI


"Hristos ,a suferit o singura data pentru pacate ,El,Cel neprihanit ,pentru cei nelegiuiti ,ca sa ne aduca la Dumnezeu. (1Petru 3:18)

Pe vremea revolutiei franceze, intr-o temnita "rece"era inchisa insasi contesa Lipiani. Acum ea astepta decapitarea. Impreuna cu contesa era si slujitoarea ei. Obosita de atata jale si plans, contesa a adormit cucerita de un somn adanc.


Slujitoarea stia ca in orice moment putea sa apara judecatorul. Atunci un gand maret i-a venit in minte. S-a imbracat cu hainele stapanei, iar hainele ei si le-a pus langa contesa adormita. La putin timp a auzit glasul judecatorului: "Contesa Lipiani", "Aici", a strigat fata, gata sa-si dea viata pentru buna ei stapana. Cand contesa s-a trezit, a vazut hainele slujnicei langa ea si, neavand altceva de facut, le-a imbracat. Contesa se gandea cu spaima la moarte. Dar judecatrul i-a spus: "Puteti merge acasa, doamna a fost decapitata". Ea a ramas mirata si printe lacrami abia a putut citi hartia pe care scria: " Contesa Lipiani-decapitata ."

Da,contesa a scapat cu viata, pentru ca slujitoarea a murit in locul ei. Pentru noi, care eram morti in pacate, condamnat la moarte, a murit Domnul Isus. Judecata lui Dumnezeu, pe care o meritam noi ca oameni pacatosi, a indurat-o Domnul Isus Hristos pe cruce.

O, de am intelege aceasta dragoste care ne conduce la mantuirea sufletului!

-Samanta buna

Niciun comentariu: