~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 13 iulie 2024

"CHEAMA-MA SI-TI VOI RASPUNDE"


"Iata ce mai gandesc in inima mea,si ce ma face sa mai trag nadejde :Bunatatile Domnului nu s-au sfarsit ,indurarile Lui nu sunt la capat,ci se inoiesc in dimineata, Si credinciosia Ta este atat de mare!

"Cheama-ma  si-ti voi raspunde , si iti voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse,pe care nu le cunosti,(Ieremia 33:3)

Exista duferite traduceri ale acestui text.o versiune spune: "Iti voi arata lucruri mari si intarite",alta : "Lucruri mari si puse de o parte".

Este sigur ca exista lucruri puse de o parte si speciale in experienta  crestinului; nu orice dezvoltare a vietii spirituale este usor de obtinut. 

Exista dispozitii comune si sentimente de cainta, credinta, bucurie si speranta, de care se bucura intreaga familie crestina: dar exista si domeniul mai inalt al extazului, partasiei si unirii constiente cu Domnul Hristos, domeniu care nu este locuinta obisnuita a credinciosilor.

Niciunul dintre noi nu are previlegiul de a sta la pieptul Domnului Isus, ca Ioan, sau de a fi rapit in al treilea cer ca Pavel.

Exista inaltimi in cunoasterea  lucurilor lui Dumnezeu, la care nu ajunge nici ochiul de vultur al discernamantului, nici  gandul filosofic .

Numai Dumnezeu ne poate purta acolo. Dar carul in care El ne poarta, si armasarii care duc acest car, sunt rugaciunile convingatoare. Rugacinile convingatoare  obtin victoria in fata Dumnezeului milei:

" In partea lui, s-a luptat cu Dumnezeu. S-a luptat cu ingerul, si a fost biriutor, a plans si s-a rugat de el. Iacov l-a intanlit la Betel, Si acolo ne-a vorbit Dumnezeu Osea 12:3-4(.

Rugaciunile convingatoare duc crestinul la Carmen si il fac sa acopere cerul cu nori de binecuvantare, si pamantul cu suvoaie de indurare.

Rugaciunile convingatoare poarta crestinul in inaltimi si Ii arata mostenirea care il asteapta. Ne inalta si ne transfigureaza pana cand ajungem asemenea Domnului nostru, imagini ale Lui in lumea noastra. 

Daca vrei sa ajungi la ceva mai inalt decat experientele obisnuiete, priveste la "stanca pe care n-o pot ajunge" (Psalmul 61:2), si uita-te cu ochii credintei prin fereasta rugaciunii staruitoare. Cand vei deschide fereastra pe partea ta, vei vede ca nu este zavorita in parte celalta[CHARLES H. SPURGEON}


Niciun comentariu: