~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 22 ianuarie 2024

" FACLIA EI ESTE MIELUL."


 "Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi,Hristos a murit pentru noi. Deci, cu mai mult acum, cand suntem socotiti neprihaniti, prin sangele Lui ,vom fi mantuiti prin El de mania lui Dumnezeu .(Romani5:8,9)

 Contempleaza in tacere Mielul, lumina cerurilor! Lumina este simbolul bucuriei in Scriptura. Bucuria sfintilor din ceruri este cuprinsa in aceasta: Isus ne-a ales, ne-a iubit ne-a cumparat, ne-acuratit, ne-a ne-a imbracat, ne-a pastrat si ne-aslavit.

Suntem intregime ai Domnului Isus. Fiecare dintre aceste ganduri este o boaba din struguri Escolului. Lumina este de asemenea cauza frumusetii. Frumusetea nu mai exista cand se duce lumina. 

Fara lumina, nicio stralucire nu scanteiaza din safire, nicio raza nu arginteaza perlele; deci, toata frumusetea sfintilor vine de la Domnul Isus. 

Asemente planetelor, ei reflecta lumina Soarelui. Neprihanirii; ei traiesc  ca razele izvorate din orbita centrala. Daca El se retrage, ei mor; daca gloria Lui este acoperita, gloria lor se stinge.

Lumina este si simbolul cunostintei. In ceruri, cunostinta noastra va fi desavarsita, dar Domnul Isus va fi izvorul ei.

Intamplari intunecate, niciodata intelese inainte, vor fi vazute clar  atunci, si tot ceea ce ne incurca acum va deveni limpede in lumina Mielului.

O, ce descoperiri vor fi si ce preamarire pentru Dumnezeul iubirii! Lumina inseamna si demostratie. Lumina demostreaza. In lumea aceasta " ce vom fi, nu s-a aratat inca" (1 Ioan 3:2) 

Poporul lui Dumnezeu este un popor ascuns, dar atunci cand Domnul Hristos Isi va primi poporul in ceruri ,ii va atinge  cu sceptrul  iubirii Lui si ii va  transforma in imagini ale gloriei  Sale. Ei au fost saraci si nenorociti, dar ce transformare!

Au fost patati de pacat, dar, printr-o singura atingere a degetului Sau, sunt stralucitori ca soarele si limpezi  ca cristalul. O, Ce demostratie Toate acestea vin de la Mielul preamarit. 

Oricat de splendid ar fi totul, Domnul Isus este centrul . Oh, sa fii acolo si sa-L vezi in propia Sa lumina, Regele Regilor si Domnul Domnilor!{CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: