~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 12 ianuarie 2024

"...EL INSUSI A ZIS...


 "...Multumiti-va  cu ce aveti, caci El insusi a zis: " Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi. Asa ca putem zice plini de incredere: Domnul este ajutorul meu, nu ma voi teme: ce,mi-ar putea face omul?"(Evrei 13 :5-6)

Daca ne putem prinde de aceste cuvinte prin credinta, avem in maini o arma de neinvins. Exista vreo indoiala care sa nu fie nimicita de aceasta sabie cu doua taisuri?

Care este temerea care sa nu cada lovita de moarte in fata acestei sageti a legamantului lui Dumnezeu? 

Nu vom zice despre incercarile vietii si despre durerile mortii, despre depravare si inselari , despre lovituri din afara si de ispite dinauntru ca sunt chinuri usoare , cand ne putem ascunde in spatele bastionului pe care scrie:

"El insusi a zis,? Da, pentru mangaiere in siguranta si putere in confllicte, El insusi a zis ca va fi izvorul nostru .Si acest lucru ne poate arata extrema valoare a cautarii Scripturilor 

S-ar putea sa existe o fagaduinta care sa se potriveasca in cazul tau, si tu sa n-o stii; de aceea, pierzi mangaierea .Esti ca un prizoner inchis intr-o temnita cu un manunchi de chei, dintre care una deschide usa. 

Poti sa te eliberezi, dar daca nu o cauti ramai inchis, nestiind ca libertatea iti este la indemana. S-ar putea sa existe un leac puternic in farmacia Scripturii, iar tu sa ramai bonlav fiindca nu cauti sa descoperi ceea ce El insusi a zis: 

Pe langa cititul  Bibliei, poti sa-ti amintesti de spusele oamenilor de seama, poti sa aduni versuri poietilor renumiti; daca nu aprofundezi cunoasterea cuvantului lui Dumnezeu , cum poti fi gata sa rezolvi o dificultate sau sa invingi o indoiala?

De vreme ce El insusi  a zis este sursa oricarei intelepciuni si fantana tuturor mangaierilor, lasa-L sa locuiasca in tine ca un "izvor de apa , care va tasni in viata vesnica (Ioan 4:14)

Numai atunci vei creste sanatos, putrenic si fericit in viata divina.{CHARLES H. SPURGEON}

Niciun comentariu: