~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 11 septembrie 2023

TEMETI-VA DE DUMNEZEU


"Purtati-va ca niste oameni slobozi, fara sa faceti din slobozenia aceasta o haina a rautatii, ci ca niste robi ai lui Dumnezeu. 
Cinstiti pe toti oamenii, iubiti pe frati ; temeti-va de Dumnezeu...(1 Petru 2:16

Era oare nevoie de indemnul acesta, pe care apostolul Petru l-a dat unor oameni credinciosi" "Temeti-va de Dumnezeu!"? Bineinteles, pentru ca Petru n-a scris de capul lui, ci a fost manat de Duhul Sfant. Deci, Duhul Sfant a facut sa fie aici un astfel de indemn, pentru stia ca este nevoie de el.

Da, si credincisilor trebuie sa li se aduca aminte, adeseori, de lucrurile incepatoare ale Cuvantului lui Dumnezeu, pentru ca ei trec in graba, de multe ori, la lucrurile mai adanci si uita "frica de Domnul ,care este inceputul intelepciuni".Ei vorbesc despre dragostea lui Dumnezeu, dar de inceputul intelepciunii" uita adeseori.

Este posibil asa ceva? Sigur ca da. Noi vrem sa staruim in harul lui Dumnezeu, in dragostea lui Dumnezeu; dar uitam ca apostolul ne indeamna sa staruim in harul lui Dumnezeu, in dragostea lui Dumnezeu;  ca apostolul ne indeamna sa staruim si in frica de Dumnezeu!"Temeti-va de Dumnezeu"

Cei ce nu au tinut  seama de lucrul acesta  - si numarul lor nu este este mic - au naufragiat cu totii in ce priveste credinta, adica au cazut din credinta. Ei au crezut ca au partea lor de dragoste de Dumnezeu, dar au piardut temerea de Dumnezu.

Dar poate va intreba cineva: "Bine dar nu spune biblia ca " In dragoste nu este frica, ci dragostea desvarsita izgoneste frica, pentru ca frica are cu ea pedeapsa; si cine se teme, n-a ajuns desavarsit in dragoste ? " (1 Ioan 4:18)

Ba da, asa este scris in Sf. Scriptura insa frica de Dumnezeu si Dragostea de Dumnezeu nu se exclud, ci merg impreuna. Este frica unui credincios care-L iubeste pe Dumnezeu, Tatal sau, si se teme sa nu-L supere cumva pe Cel ce la iubit si li iubeste atat de mult.{Teodor Popesc}

Niciun comentariu: