~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 14 septembrie 2023

"INVATA-NE SA NE RUGAM"


"Dupa ce a dat drumul noroadellor ,S'a suit pe munte sa Sa roage singur la o parte. Se inoptase si El era singur acolo.(Matei 14:23)
`

Daca a existat vreodata cineva care ar fi putut trai fara rugaciune, acela a fost Domnul nostru desavarsit. 

Totusi , nimeni nu s-a rugat atat de mult ca El! Atat de mare a fost dragostea Lui pentru Tatal, incat I-a placut sa fie intr-o permanenta partasie cu El. 

Atat de mare a fost dragostea Lui pentru poporul Sau, incat a dorit sa mijloceasca necontenit pentru ei.Viata de rugaciune a Domnului Isus este o lectie pentru noi. El ne este un exemplu, ca sa pasim pe urmele Lui. 

Timpul de rugaciune pe care l-a ales - noapte - este admirabil. Era timpul linistit, cand nu avea sa fie tulburat de multime; timpul de inactivitate, cand toata lumea se opresc din lucru, in afara de El ; cand somnul ii face pe oameni sa-si uite necazurile, si sa nu mai vina la El pentru ajutor.

In timp ce oameni aflau odihna  in somn, El Se inviora in rugaciune. Locul in care nu venea nimeni ,si in care nimeni nu Il supreveghea. Astfel era eliberat de pretentiile fareseilor si de intreruperile publicului.

Dealurile acelea intunecate si tacute era un loc de rugaciune potrivit pentru Fiul lui Dumnezeu. Cerul si pamantul , incremenite in liniste nopti, au auziit gemetele si suspinele Fiintei misterioase in care erau unite.

Durata implorarii Sale remarcabila. Ceasurile lungi nu au fost prea lungi pentru El. Vantul rece nu I-a infiorat devotiunea. Intunericul aspru nu intunecat credinta.,si singuratatea nu l-a oprit perseverenta. Noi nu suntem in stare sa veghem cu El o ora, dar El a vegheat pentru noi nopti intregi

Ocazia noptii de rugaciune a Domnului Isus este remacabila. Era momentul in care dusmanii Sai atinsesera culmea inversunarii, si de aceea rugaciune era adapostul si mangaierea Lui. 

La fei s-a intamplat si inainte de alegerea celor doisprezece ucenici, si o asemenea rugaciune a fost calea de acces spre lucrarea Sa, vestitorul preotiei Sale.

Noi trebuie sa invatam de la Domnul Isus sa fugim la rugaciune atunci cand suntem incercati sau cand avem noi indatoriri in slusba Invatatorului? Doamne Isuse, "Invata- ne sa ne rugam" (Luca 11:1)ne

Niciun comentariu: