~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 7 septembrie 2022

"TOTUSI TEMELIA TARE A LUI DUMNEZEU STA NECLINTITA"


 "Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara ci sa aiba viata vesnica.(Ioan 3:16)

Temelia pe care se sprijina credinta este aceasta: Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor" (2 Corinteni5: 19 ) 

Marele fapt pe care se bazeaza credinta este ca, Cuvantul s-a facut Trup  si a locuit printre noi" (Ioan 1:14) si ca Christos, de asemenea , a suferit odata pentru pacate, El,Cel neprihanit, pentru cei nelegiuiti ca sa ne aduca la Dumnezeu.(1 Petru3:18)

"El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn" (1 Petru 2:24, pentru ca "pedeapsa , care ne da pacea a cazut peste El, si prin ranile Lui suntem tamaduiti " (Isaia 53:5)

Intr-un cuvant, marele stalp al sperantei crestine este inlocuirea. Speranta lui sta in jertfa de ispasire a lui Christos pentru cel vinovat. Fiind facut  "pacat pentru noi, ca noi sa fim neprihanirea lui Dumnezeu in El."(2 Corinteni 5:21)

Christos a oferit o jertfa adevarata si ispasitoare in camera,  in locu si folosul celor pe care Tatal i-a dat, care sunt cunoscuti de Dumnezeu pe nume si recunoscuti in inimile lor dupa increderea pe care o au in Isus. Aceasta este punctul cardinal al Evangheliei.

Daca aceasta temelie ar fi indepartata, ce am mai pute meditam la el  si sa il proclamam, dorind sa fim miscati de recunostinta in fiecare parte a vietii si a conversatiei noastre.

In zile noastre doctrina ispasii  a fost atacata in mod direct. Oameni nu pot indura inlocuirea. Ei scrisnesc din dinti la gandul ca Mielul lui Dumnezeu a purtat pacatele omului.

Dar noi, care cunoastem din exprienta valoarea acestui adevar, il vom proclama cu incredere si neincetat impotriva lor. Nu il vom dilua si nu il vom schimba, nu vom irosi nici o patricica din el.

Numai Christos, Inlocuitorul sigur, poate purta suferinta umana si poate suferi in locul oamenilor. Noi nu putem si nu indraznim sa renuntam la acest adevar, fiindca El este viata noastra. In ciuda oricarei controverse,simtim ca "totusi, temelia tare a lui Dumnezeu sta neclintita" . {CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: