~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 10 septembrie 2022

"OBICEIURILE DOMNULUI ISUS DE A SE RUGA"


'...dimineata, pe cand era inca intuneric de tot, Isus S-a sculat, a iesit si S-a dus intr-um loc pustiu. Si se ruga acolo."(Marcu 1:35)

Isus intotdeauna Isi gasea sau isi facea timp pentru rugaciune. Daca zilele Sale erau pline de freamat si truda, Isi lua timp noaptea pentru a comunica cu Dumnezeu. El nu Si-a permis niciodata sa Se lipseasca de rugaciune. 

Sunt unii crestini care cred ca isi pot permit sa treaca peste rugaciune si meditatia in ascuns, deoarece sunt exterm de ocupati.

Munca il preseaza atat de mult dimineata, incat nu pot gasi  timp sa se roage . Toata ziua sunt ocupati  cu grijile lor si nu gasesc un moment linistit  ca sa mearga la oparte cu Dumnezeu.

Seara trebuie sa participe la atatea angajamente,  sociale si de alt fel,- intruniri, cluburi, evenimente - ori sunt atat de obositi, incat rugaciunea este lasata afara.

Exemplul Domnului Cristos este o mustrare solemna la adresa tuturor, acestor lucruri marunte. Trebuie sa ne gasim timp pentru comuniunea cu Dumnezeu, altfel Dumnezeu nu-Si va gasi timp sa ne binecuvintez.

De asemenea sunt si oameni care pretind ca ei se pot ruga si comunica cu Dumnezeu in orice loc. Ei se roaga in timp ce umbla de colo-clolo si in timp ce lucreaza. Ei nu vad niciun folos in a se retrage la oparte pentru rugaciune.

Cu siguranta, daca cineva poate sa se roage in mod corespunzator intr-o multime sau in timp ce era angajat in lucrare, Isus era Acela. 

Fara indoiala ca-Si  mentinea comuniunea cu Tatal Sau chiar si in cele mai ocupate ore, insa acest lucru nu-I implinea toate nevoile si tanjirile sufletului Sau.

El parasea multimea, isi lasa chiar propii ucenici si se retragea in locuri unde nu putea fi vazut de niciun  ochi decat de ai lui Dumnezeu, unde niciun zgomot de pasi sau vocea omeneasca nu puteau sa-I intrerupa linistea sufletului si  unde era absolut singur.

Cu siguranta, daca El a avut nevoie  de asemena conditii pentru rugaciune, si noi avem. Trebuie sa gasim loc pentru rugaciune, in care nu se poate ivi nimic care sa intrerupa continuitatea  gandiri si a rugaciunii. "intra in odaita, incuie-ti usa si roaga-te." {J.R.MILLER}

Niciun comentariu: