~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 10 septembrie 2021

LUCREAZA CA SA-I AJUTI PE ALTII


 "Incolo fratii mei, tot ce este adevarat, tot ce este adevarat , tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice fapta buna si orice lauda, aceea sa va insufleteasca. (Filipeni 4:8)

Dumnezeu Isi foloseste poporul ca sa se incurajeze unul pe altul. El nu spune unui inger: " Gavril, robul meu Iosua trebuie sa conduca poporul in Canaan. Du-te si incurajeaza-l".

Dumnezeu nu face niciodata minuni fara sa fie nevoi. Daca scopurile Sale pot fi indeplinit pe cai normale, El nu va folosi metode miraculoase.

Gavril nu ar fi avut nici jumatate din puterea de incurajare a lui Moise. Simpatia unui frate este mai pretioasa decat mesajul unui inger.

Ingerul, care este iute de aripa, ar fi inteles porunca Domnului, dar nu ar fi fost familiarizat  cu caracterul poporului. Ingerul nu experimentase niciodata asprimea drumului, si nu vazuse serpii infocati, nici nu condusese o multime incapatanata prin pustie, asa cum facuse Moise.

Trebuie sa fim bucurosi  ca Dumnezeu lucreaza de obicei pentru om prin om. El formeaza o legatura de fratie. Cand depindem unul de altul, suntem mai uniti intr-o singura familie.

Preaiubitule, considera ca acest text este mesajul Domnului pentru tine.Lucreaza ca sa-i ajuti pe altii, si mai ales lupta-te  sa-i incurajezi.

Vorbeste intr-un mod incurajator tinerilor care Il cauta pe Dumnezeu, si incearca sa indepartezi piedicile din calea lor. Atunci cand vezi o scanteie de har in inima lor, sufla si transforma scanteia in flacara.

Ingaduie-i tanarului credincios sa descopere asprimea drumului de parcurs, dar spune-i despre puterea lui Dumnezeu, despre siguranta fagaduinte-i si despre desfatarile partasiei cu Hristos.

Lupta-te sa mangai pe cel indurerat si sa incurajezi pe cel disperat. "Stiu sa inviorez cu vorba pe cel doborat de intristare."(Isaia 50:4), si sa-l incurajezi pe cel care se teme sa paseasca inainte.

Dumnezeu te incurajeaza prin fagaduintele Sale, Hristos te incurajeaza aratundu-ti cerul pe care L-a castigat pentru tine, si Duhul te incurajeaza in timp ce lucreaza in tine

 "Caci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi, si va da ,dupa placerea Lui ,si vointa si infaptuire."(Filipeni 2:13) Urmeaza intelepciunea divina, si incurajeaza-i pe altii, comform textului din aceasta seara.{CHARLES H. SPURGEON}


Niciun comentariu: