~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 23 august 2021

UDANDU-I PE ALTII, SUNTEM SI NOI UDATI.


"Tu esti drept, Doamne,si judecatile Tale sunt fara prihana. Tu iti intemeiezi invataturile pe dreptate si pe cea mai mare credinciosie.(Psalmul 119 :137-138)

Aici suntem invatati marea lectie ca, pentru a primi, trebuie sa dai, ca sa aduni trebuie sa risipesti, ca sa fii fericit trebuie sa faci pe alti fericiti, si ca sa devii viguros spiritual, trebuie sa cauti binele spiritual al celorlalti.

Udandu-i pe altii suntem si noi udati.Cum? Eforturile noastre de a fi folositori ne maresc puterile de a fi folositori. Avem talente latente si facultati adormite,care sunt aduse la lumina prin sacrificiu.

Puterea noastra de munca este ascunsa inauntrul nostru, pana ne aventuram sa luptam in bataliile Domnului sau sa urcam muntele incercarilor.

Noi nu stim cata simtire posedam impreuna, pana  nu suntem incercati sa alinam durerea vaduvei sau lacramile orfanului. Atunci candii invatam pe altii, capatam noi insine invataura.

O ce lectii minunate am invatat la capataiul bonlavilor! Am mers sa-i invatam din Scriptura si ne-am intors rusunati de putina noastra stiinta. 

In conversantiile noastre cu sarmanii sfinti, suntem invatati despre cale lui Dumnezeu pentru noi, si primim o cunoastere mai adanca a adevarului Sau. Asa ca, udandu-i pe altii, devenim mai umili.

Descoperim cat de mult har este acolo unde nu banuiam, si cat de mult ne pot ajuta cei sarmani in dobandirea cunostintelor. Si mangaierea noastra este mai mare atunci cand muncim pentru altii.

Noi vrem sa-i inveselim pe ei, iar mangaierea ne bucura inimile. Asemenea celor doi oameni prinsi in zapada, unul trebuie sa frece mainile si picoarele celuilalt ca sa nu-l lase sa moara.si facand asa,isi pune sangele in miscare si isi salveaza viata.

Sarmana vaduva din Sarepta si-a oferit putinele provizii pentru hrana prorocului si din ziua aceea nu a mai stiut niciodata ce inseamna sa rabzi de foame. 

"Dati si vi se va da; ba inca vi se va turna in san o masura buna, si indesata, clatinat, care se va varsa pe deasupra" (Luca 6:38)

Niciun comentariu: