~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 18 iunie 2021

RETRAS CU DUMNEZEU


 "Daca ramaneti in Mine,si daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da.(Ioan 15:7) "  Cereti si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti , si vi se va deschide, Caci ori si cine cere, capata; cine cauta gaseste; si celui ce bate i se deschide.(Matei 7:7-8)

Unul din cele mai importante lucruri pe care le facem in aceasta lume este sa ne rugam. Nicio afacere nu va atinge atat de profund interesele vietilor noastre.

Asadar, trebuie sa invatam sa ne rugam corect, pentru a fi siguri de raspuns. De asemenea, trebuie sa fim dornici sa obtinem orice farama de instructiune cu privire la rugaciune.

In cuvantul nostru pentru azi avem una dintre cele mai clare si mai semnificative instructiuni ale Domnului despre modul de a ne ruga.

El nu vorbeste despre rugaciunea publica, ca aceea in care slujitorul conduce adunarea, ci despre rugaciunea personala,in care copilul lui Dumnezeu  vrea sa vorbeasca cu Tatal Sau despre propiile sale probleme si sta la la picioarele Sale cu propiile lui poveri.

Noi ar trebui sa cautam sa fim singuri in toate rugaciunile de felui acesta.  Alte prezente in jurul nostru ne perturba  gandurile si ne ingradesc libertatea. De aceea ni se cere sa ne retragem in odaita noastra si sa inchidem usa dupa noi.

Aceasta inchidere a usii este semnificativa din mai multe puncte de vedere.Ea tine lumea afara. Ne protejeaza de perturbari.

Ea trebuie sa tina afara gandurile lumesti, ingrijorarile si lucrurile care distrug atentia,precum si prezentele lumesti. Ratacirea gandurilor in timpul rugaciunii este , de obicei , una din cele mai chinuitoare neplaceri ale noastre.

Apoi, inchiderea usii ne tine inauntru, si acest aspect este, de asemenea important si plin de semnificatie. Ne tine inauntru, astfel incat sa fim singuri cu Dumnezeu.

Nicio ureche, in afara de a Lui, nu ne aude in vremea ce ne varsam sentimentele inimii si dorintele noastre inaintea Lui.

Astfel suntem ajutati sa  ne dam seama ca doar cu Dumnezeu avem de-a  face, ca doar El ne poate ajuta.

In timp ce suntem inchisi pentru a fi singuri cu Dumnezeu, suntem , de asemenea , inchisi cu scopul de a ne asigura ca atunci cand ne rugam astfel, nu rostim doar vorbe in vant. 

Este o ureche care ne aude si, desi nu putem vedea nicio prezenta, urechea Tatalui nostru ne asigura de pretuirea iubitoare a cerului, dar si de un raspuns promt si indurator.{J.R.Miller}

Niciun comentariu: