~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 7 iunie 2021

"PACE IN MINE.IN LUME VETI AVEA NECAZURI;"


 " Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru,aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri. Si pacea lui Dumnezeu,care intrece orice pricepere,va va pazi inima si gandurile in Hristos Isus."

Este o mare diferenta intre placere si binecuvantare. Pavel a expermentat intemnitarea, durerea, sacrificiul, si suferinta pana la limitele lor, totusi prin toate acestea a fost binecuvantat.

Toata fericirea a devenit reala in inima si viata lui, in mijlocul imprejurarilor dificile.

Paganini,marele violonist italian, a pasit odata pe scena si a descoperit ca era ceva in neregula cu vioara lui, tocmai cand audenta incetase cu aplauzele.

S-a uitat la instrument pentru o clipa si dintr-odata si-a dat seama ca nu era vioara lui cea buna si cea mai valoroasa. 

De fapt, vioara nu era a lui de loc .Momentan a simtit ca paralizeaza,dar s-a intors repede spre audenta, spunundu-ca s-a facut o gresalale si ca nu avea vioara lui cu el,

A pasit inapoi in spatele cortinei, gandindu-se ca trebuie s-o fi lasat in spatele scenei, dar a descoperit ca cineva o furase pe a lui si o lasase pe cea inferioara in locul ei.

Dupa ce a ramas un moment in spatele cortinei, Paganini a pasit din nou pe scena ca sa vorbeasca audentei.

"Doamnelor si domnilor, acum va voi demostra ca muzica nu tine de instrument, ci de suflet".

Apoi a cantat ca niciodata inainte,si frumoasa muzica a curs din acel instrument inferior pana cand audenta a fost atat de incantata incat aplauzele lor entuziaste aproape ca a ridicat tavanul salii de concerte.

El l-a aratat intr-adevar ca muzica nu tinea de instrumentul  lui, ci de sufletul lui! 

Dragul meu credincios testat si incercat, este misiunea ta sa umbli pe scena acestei lumi ca sa aarati tuturor celor din cer si de pe pamant ca muzica vietii nu sta in imprejurarile tale sau in lucrurile exterioare, ci in sufletul tau.

 Daca pacea este in inima ta,

Cea mai salbatica furtuna de iarna este plina de o frumosete solemna.

Intunericul noptii se imprastie, dar iti arata calea datoriei

Fiecare creatura vie spune o poveste noua si vesela,

Chiar si copacii si pietrele, toate prind o raza de glorie

Daca pacea este in inima ta. Charles Francis Richardson

{IZVOARE IN DESERT}

Niciun comentariu: