~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 21 iunie 2021

ESTE MINTEA TA CONECTATA LA DUMNEZEU?


 "Celui cu inima tare,Tu-i chezasuiesti pacea; da pacea, caci se increde in Tine." (Isaia 26:3)

"...Daca inseteaza cineva, sa vina la Mine si sa bea. Cine crede in Mine din inima lui vor curge rauri de apa vie, cum zice Scriptura." (Ioan 7:37-38"

Iti este mintea conectata la Dumnezeu sau ti-e infometata ? Flamanzirea mintii, ce apare in urma neglijarii, constituie una dintre principalele cauze ale epuizarii si neputintei celui implicat in slujire.

Daca nu te-ai folosit niciodata de mintea ta ca sa-ti dedici fiinta lui Dumnezeu, incepe sa faci acest lucru chiar  acum. N-ai de ce sa astepti sa fii abordat de Dumnezeu.

Intoarce-ti gandurile si privirea de la idoli, priveste spre Dumnezeu si vei fi mantuit."Intorceti-va la Mine,si veti fi mantuiti toti ceice sunteti la marginile pamantului! Caci Eu sunt Dumnezeu si nu altul."Isaia 45:22)

Mintea este cel mai mare dar pe care ti l-a oferit Dumnezeu si ea trebuie sa-i fie dedicata Lui intregime. Cauta sa faci orice gand "rob ascultari de Hristos" (2 Corinteni 10:5)

Aceasta va constitui una dintre cele mai de pret valori ale credintei tale cand va veni timpul incercarii, fiindca atunci credinta ta si Duhul lui Dumnezeu vor conlucra .

Cand ai idei si ganduri ce merita sa fie laudate de Dumnezeu, invata sa le compari si sa le asociezi cu tot ceea ce se intampla in natura - cu rasaritul si cu asfintitul soarelui, cu stralucirea lunii si a stelelor de pe cer si cu schimbarea anotimpurilor.

Atunci vei constata ca gandurile iti vor veni de la Dumnezeu, iar mintea ta nu se va mai afla la dispozitia impulsurilor de moment, ci va fi intotdeauna in slujba lui Dumnezeu.

"Noi am pacatuit ca si parintii nostri...si...nu si-au adus aminte...Dar El i-a scapat din, pricina Numelui Lui,ca sa-Si arate puterea" (Psalmul 106:6-7,8)

Da un imbold memoriei tale si trezeste-te imediat. Nu spune in sinea ta:"dar nu cred ca Dumnezeu imi vorbeste  chiar in clipa aceasta." El ar trebui sa-ti vorbeasca. Adu-ti aminte cui apartii si pe cine slujesti. 

Motiveaza-te sa-ti aduci aminte si atunci dragostea ta fata de Dumnezeu va creste inzecit. Mintea nu-ti va mai flamanzi, ci va fi agera si plina de entuziasm, iar nadejdea nespus de vie.{OSWALD CHAMBERS}

Niciun comentariu: