~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 2 aprilie 2018

TIMPUL - PROFITA CAT POTI DE EL !


























"Invata-ne sa ne numaram bine zilele,ca sa capatam o inima inteleapta!(Psalmul 90:12)

Zilele noastre sunt asemenea unor valize identice, dar in care unii impacheteaza mai multe lucruri decat altii. Asta pentru ca stiu ce sa impacheteze. Toti avem douazeci si patru de ore, dar nu toti obtin aceleasi benificiu de pe urma lor. Adevarul este ca nu-ti gestonezi timpul, ci iti gestionezi viata.

Timpul nu poate fi controlat: el curge indiferent ce faci. Nimeni, oricat ar fi de iscusit,nu poate economisi minute dintr-o zi pentru a le folosi intr-o alta zi. Nici un om de stiinta nu este capabil sa creeze noi minute.

Cu toata averea sa, Warren Buffet nu-si poate cumpara ore suplimentare pentru o zi. Oamenii discuta despre incercarea de a "gasi timp",dar ei nu trebuie sa mai caute; nu exista timp suplimentar.

Douazeci si patru de ore este tot timpul pe care il primeste cineva. Oamenii intelepti inteleg ca timpul este bunul lor cel mai de pret. In consecinta, ei stiu unde li se duce timpul. Ei analizeaza in continuu modul in care isi petrec timpul si se intreaba:"Profit la maxim de timpul meu?"

"In cartea sa"What To Do Between Birth and Death: The Art of Growing Up" {Ce ai de facut intre nastere si moarte: arta de a te maturiza},

Chares Speezzano scrie: " De fapt pentru lucruri nu platim cu bani,ci platim cu timp.Noi spunem:
peste cinci ani voi avea destui bani pusi deoparte pentru acea casa de vacanta pe care ne-o dorim. Apoi voi incetini ritmu".

Asta inseamna ca acea casa te va costa cinci ani; a doisprezecea parte din viata ta de adult. Trasforma in timp, valoarea in bani a casei, a masinii sau a orcarui alt lucru si vezi daca merita".{BobGASS}

"De aceea ...frati,fiti tari,neclintiti, sporiti in lucrul Domnului,caci stiti ca osteneala voastra in Domnul nu este zadarnica." (1 Corinteni 15:58)

Niciun comentariu: