~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 30 martie 2018

"EL A PURTAT PACATELE NOASTRE IN TRUPUL SAU PE LEMN"

























"De la ceasul al saselea pana la ceasul al noulea s-a facut intuneric peste toata tara."(Matei 27: 45)

"Si indata perdeaua dinlauntru Templui s-a rupt in doua , de sus pana jos, pamantul s-a cutremurat,
stancile s-au despicat...Sutasul, si ceice pazeau pe Isus impreuna cu el, cand au vazut cutremurul de pamant si cele intamplate, s-au infricosat foarte tare, si au zis: "Cu adevarat acesta a fost Fiul Lui Dumnezeu!" (Matei 27: 45,54)

Ceea ce s-a intamplat in cele trei ceasuri de intuneric nu putem intelege. Insus Dumnezeu a retras privitile oamenilor de la Fiul Sau, in timp ce a tras o perdea de intuneric peste aceasta scena.

Din scriptura stim ca Domnul Isus S-a intanlit cu Dumnezeu in acele ore. Aceasta nu a fost pentru Fiul lui Dumnezeu ceva iesit din comun, caci El a fost din vesnicie , mesterul Lui , la lucru langa El (Proverbe 8:30)

Ceea ce a fost iesit din comun a fost ca El, Cel sfant si curat ca purtator al pacatelor noastre, a trebuit sa stea in fata unui Dumnezeu care judeca pacatul.

Domnul Isus a fost gata sa mearga in aceasta judecata pentru a face ispasirea pentru noi si pentru a muri ca Loctiitor pentru pacatele celor ce cred in El.

Dar Dumnezeu, in sfinteniea Sa,a trebuit sa mearga si mai departe cu judecata Sa, "Pe Cel ce n-a cunoscut nici un pacat El L-a facut pacat pentru noi..." Dumnezeu a trebuit sa judece pacatul ca principiu al raului in Fiul Sau, care l-a glorificat in permanenta.

In aceasta judecata asupra Domnului Isus, toate revendicarile sfinteniei  lui Dumnezeu au fost implinite. Nici o intrebare nu a ramas deschisa; totul a fost rezolvat, ca pacatosii gratiati sa paoata veni inaintea lui Dumnezeu Tatal si a Fiului cu lauda si multumirea.{Samanta buna}

Niciun comentariu: