~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 5 martie 2018

IN MARS SPRE SION




















"Da, Domnul a ales Sionul,l-a dorit ca locuinta a Lui" (Psalmul 132:13)

Inainte ca David sa se califice pentru a domni ca Imparat al Sionului, el a trebuit mai intai sa fie gasit credincios in trei lucruri.Analizeaza-le cu atentie, caci si tu trebuie sa treci de aceste trei teste:

1) Acasa in Betleem. Aceasta este locul unde David a invatat sa fie responsabil, sa se intretina pe el si familia lui, sa-si dezolte relatia cu Dumnezeu si sa treaca peste resentimentele celorlalti datorate bunavointei lui Dumnezeu fata de viata lui.

"Facerea de bine incepe din familie". Aici obtii calificarea de a face fata unor indatoriri mai mari, fiind credincios in lucrurile mici. Aici ti se dezvolta caracterul si ti se dovedeste eficienta.

2) In pesterea Adulam.Traind printre inadaptatii si respinsii societatii, David a invatat sa se daruiasca celorlalti fara a astepta nimic in schimb, sa-i iubeasca si sa-i slujeasca pe altii chiar si atunci cand familia lui era sub amenintare.

"Adulam"  este locul unde imparatia noastra moare, iar imparatia lui Dumnezeu se arata prin noi. Aici Dumnezeu se ocupa de fiecare motiv de auto-cautare si auto-satisfacere din inimile noastre. Din nefericire, unii dintre noi nu reusesc niciodata sa iasa din pestera.

3) Pe munele Herbonului. Cuvantul Herbon inseamna "legamant".Era cel mai inalt munte din Israel si nu se putea ajunge in varf cu usurinta; era urcusul greu pana sus.Si asa se intampla cu relatiile care au la baza un legamant!

Ele cer loialitate indiferent de imprejurari, sinceritate indferent de pret si iertare indiferent de durere .Cand incepem sa traim astfel,lumea se va uita din nou spre Sion(biserica) pentru a gasi raspunsuri, caci atunci Il vor vedea pe Dumnezeu lucrand in noi.{Bob GASS}

Niciun comentariu: