~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

vineri, 7 octombrie 2016

TAPISERIA VIETII TALE


























" De alta parte,stim ca toate lucrurile  lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu,si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau." (Romani 8:28)

Vietile noastre sunt ca niste tapiterii stralucitoare cu variante culori si grosimi. Unele portiuni din aceste tapiterii sunt vibrate si impresionate. Altele par intunecoase, singuratice, izolate, si chiar parasite; firele de ata tesute aici par sa exprime un gol ceva fara pace, fara bucurie.

Totusi , din prespectiva lui Dumnezeu, fiecare fir si fiecare culoare sunt folosite sa teasa in vietile noastre o dimensiune a dragostei si sperantei Sale. In diferitele culori ale vietii, tu descoperi planul Sau si un model discret,specific pentru viata ta.

Chiar daca nu ti s-a dat avantajul sa vezi viata din perspectiva lui Dumnezeu , poti sa te increzi in El, pentru ca El este credincios (Deuteronom 7:9) . Tu poti sa stii ca datorita suveranitatii Sale, El a proiectat intregul model al vietii tale ca ceva de o rara frumusete si minunatie.

Tu esti " lucrarea Lui",creata in Hristos " pentru faptele bune pe care Dumnezeu le-a pregatit dinainte,ca sa umbli in ele (Efeseni 2:10) Indiferent daca simti ori intelegi aceasta sau nu,Dumnezeu a dat vietii tale un plan si un scop.

Unii cred ca din cauza pacatelor lor din trecut, tapiseriile vietilor lor sunt intunecoase si uzate ,dar Dumnezeu scoate frumosete din greselele noastre. El este capabil sa ne curateasca de pacatele noastre si sa restaureze portiunile zdrentaroase si urate din viata noastra.

Noi putem deveni lumesti in felul de a-L privi pe Dumnezeu si indurarea Lui. Noi gandim in termeni in care actionam in viata dupa scopul si intentiile noastre .Dar apostolul Pavel ne spune in Efeseni2:8-9):"Pentru ca prin har sunteti mantuiti , prin credinta: si aceasta nu de la voi; este darul lui Dumnezeu: nu prin fapte , ca sa nu se laude nimeni.

Tu nu poti sa faci nimic ca sa eviti unele din experientele vietii. Ele se intampla sau se produc, pentru ca si viata se produce. Dealta parte, tu singur poti sa spui ca nu vrei sa pacatuiesti. Dar intelege ca atunci cand tu cazi, este Cineva care te iubeste si te primeste asa cum esti si vrea ca sa restabileasca complet partasia ta cu El.

El este acelasi Unul care in cele mai intunecoase fire ale vietii tale ca sa le foloseasca si sa dea culoare si dimensiunea proectului sau planului Sau. Aceste fire din tesatura vietii tale- fire de necaz , de suparare, de esec, de dezamagiri si pacat-sunt folosite de Maestrul Tesator ca sa selecteze cea mai bogata culoare si cea mai adanca dimensiune in tesatura vietii tale. Aceste culori sunt culorile harului Sau oferite tie. (de Charles F. Stanley)

Niciun comentariu: