~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

duminică, 28 septembrie 2014

"GOLGOTA"





















"Isus ducandu-Si crucea ,a ajuns la locul ,zis al" Capatini"care in evreieste se cheama "Golgota".
  (Ioan 19 :17)

Golgota este cheia creatiunii.Prin ea patrundem planurile ascunse ale dumnezeirii .Prin ea ni se lamuresc adancimile nepatrunse ale intelepciunii dumnezeiesti .

Golgota este taina Creatorului descoperita creaturii,este momentul de dragoste al dumnezeirii,dezvaluit in mijlocul unei lumi pacatoase.

Oriunde am incerca sa descifram aceasta enigma ,fie in cartile sfinte ,fie in istoria popoarelor ,fie in starea iremediala a omului pacatos ,va trebui sa recunoastem ca "atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca,a dat pe singurul Lui Fiu ,pentruca oricine crede in El sa nu piara ,ci sa aiba viata vesnica.
(Ioan 3:16)

Golgota ne arata nemarginirea dragostei dumnezeiesti ;aici,pe acest loc,eternitatea s-a unit cu vremelniciea ,cerul cu pamantul ;de pe acest taram privim cu nesat adancimea dragostei Lui care a coborat la noi ,largimea dragostei Lui care ne chiama pe toti si inaltimea dragostei Sale care vrea sa ne ridice la El.

Crucea de pe Golgota este apogeul planurilor dumnezeiesti .Domnul Isus Hristos a fost rastignit pe cruce in locul nostru .Aici ,deavolul ,cu toata putera intunericului ,a dat cel mai mare asalt impotriva lui Dumnezeu,dar tot aici s-a prabusit toata taria puterii lui .

Steagul biruintei si al mantuirii falfaie deasupra tuturor.~Samanta buna~

Niciun comentariu: