~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 24 septembrie 2014

STARUINTA





















"Cine lucreaza cu o mana lenesa saraceste ,dar o mana celor harnici  imbogateste ."(Proverbe 10-4)

Un baietandru de la tara din America ,fara posibilitat financiare si fara pantofi in picioare ,a fost angajat ca si calauza la cai.Mai tarziu a ajuns dulgher.Apoi si-a pus in gand sa invete avocatura .

A ajuns pana acolo ,incat a fost vrednic sa fie pus in dregatoriile statului pana ce in cele din urma a ajuns unul din cei mai de seama barbati ai statului; presedintele Statelor Unite.

Aceasta a fost Abraham Lincoln (I809-1865),un om cu temere de Dumnezeu ,care a pus in practica multe adevaruri biblice ,printre si versetul de azi."Cine lucreaza cu o mana lenesa saraceste ,dar mana celor harnici inbogateste."

Nimeni nu-si  cunoaste destoinicia pana nu o pune la verificare .Orice inceput este greu ;dar cine va dispretui ziua inceputurilor slabe? "nu pot " te tine in noroi si in saracie,insa" staruieste"scoate carul din groapa.

Pentru "incearca" nici un deal nu este prea greu de urcat, nici un pamant prea tare la arat,nici un camp prea mlastinos ca sa fie uscatni ,nici o groapa prea adanca sa nu poata sa fie astupata .

Daca astepti ,tinere , ca toate drumurile sa fie reparate ,toate portile sa ti se deschida ,poti sa astepti mult si bine ! Nu astepta ajutorul altora ,ci incredete in Dumnezeu si munceste din rasputeri ! Dumnezeu ajuta pe cei ce primesc ajutorul Sau ~Samanta buna~

Niciun comentariu: