~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 13 februarie 2014

UN CUVANT PENTRU PARINTI

"Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze si can v-a imbatrini,nu se va abate de la ea."Proverbe 22-6)  
"Sa le tiparesti in mintea copiilor tai ,si sa le vorbesti de ele cind vei fi acasa cand vei pleca in calatorie ,cand te vei culca si cand te ve scula (Deuteronom6:7)

Importanta vitala a citirii Bibliei si a rugaciunii in familie nu poate fi niciodata supraestimata .Cu siguranta ca parintii ar alerga sa-si salveze copilul care se afla intr-un pericol fizic ,insa acum sunt pericole morale extrem de mari in aceasta lume.

Deplangem faptul ca exista pericole care asediaza mintea copiilor nostri ,insa adesea neglijem sa-i eliberam si sa-i pazim de rau .Feriti-va sa-i trimiteti  afara dezarmati !Feriti-va sa-i trimiteti in lume in confrutare cu diavolul ,fara sa-L aiba pe Dumnezeu ! 

Daca faceti asa ,voi veti fi aceia care le veti sapa mormintelelor morale .Iar daca ei vor intoarce spatele lui Dumnezeu ,cine va fi vinovatul?

Tinta orcarui parinte crestin pentru copilul sau trebuie sa fie mantuirea sufletului urmata de o viata crestina folositoare si de comuniunea cu Dumnezeu si cu cei ai Lui.

Iti poti trimite copiii la cele mai rafinate scoli ale lumi ,pot ajunge in cele inalte pozitii ,ii poti pregati pentru locul cel mai proeminent din lume ,poate esti gata sa infrunti orice necaz si sa cheltuiesti oricat pentru a-ti implini acest scop.
Dar ce vei castiga prin aceasta ?Lumea trece; cerul insa ramane pentru totdeauna ,iar gloria lui va fi eclipsa chiar si cele mai stralucite scene ale pamantului.

O,parinti crestini cu vederea scurta ,ridicati-va la inaltimea responsabilitatii voastre si instruiti-va copiii pentru Hristos!Ce folos ca dobandesc bunastare,sau se bucura de aplauze din partea unei multimi schimbatoare ,sau ca sunt onorati in scoli,sau ca ajung sa fie inscrisi in analele acestei lumi ,daca ar pierde lucrul care este cu adevarat pretios :viata lor folosita din plin pentru Hristos?La ce le-ar folosi toate acestea ,daca si-ar pierde sufletele vesnice ?
Valoarea unei vieti traite pentru Hristos ramane pentru timp si pentru eternitate!~W.Scott~

Niciun comentariu: