~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

miercuri, 2 martie 2011

DE CE A MURIT DOMNUL ISUS?


El era strapuns pentru pacatele noastre,zdrobit pentru faradalegile noastre (Isaia53:5)
-
Oameni care stateau pe dealul Golgotei,vazand efectele tratamentului violent care I s-a aplicat Domnului Isus ,ar fi fost foarte socati sa afle ca El nu facuse nimic rau .Atarna acolo ,asa cuma a scris profetul pentru pacatele tale si ale mele .
-
Aceste cuvinte: strapuns si zdrobit ,folosite in traducerea actuala ,sunt la fel de ilustrative ca si cele din ebraica .In modul literal profetul a spus:'El a fost strapuns-sfasiat pentru pacatele noastre ,zdrobit-nimicit pentru faradelegile noastre".
-
Iata o imagine izbitoare atat a suferintilor fizice ,cit si a chinurilor spirituale ale Salvatorului pentru noi .Spatele Lui a fost brazdat de bicele soldatilor romani (Matei 27:26), capul Sau a fost ranit de teepii coroanei de spini (Matei 27:29),iar mainile si picioarele Sale au fost srtapunse de piroane pe cruce.
-
Cel mai cumplit insa ,El a trebuit sa indure mania divina impotriva pacatului ,si fiind zdrobit sub greutatea faradelegilor noastre .Desi este ingrozitor sa contempli aceasta imagine a Domnului Isus Hristos ,totus reflectarea asupra semnificatiei ei aduce mare bucurie crestinului.
-
Cativa tineri ,in timp ce se intorceau noaptea tarziu de la o petrecere si fiind sub influenta alcoolului,au observat crucea unei biserici iluminate de reflectoare .Unul dintre ei a strigat:"Hei ,priviti la semnul plus al lui Dumnezeu !"
-
Tarziu ,in noaptea aceea ,acel tanar ,n-a mai putut dormi din cauza "semnul plus al lui Dumnezeu ",care-i amintea de moartea Domnului Isus Hristos de la Golgota.Cazand in genunchi inaintea Salvatorului cel viu ,a gasit salvarea si pacea .
-
Poti oare sa-ti adaugi numele tau in textul din Isaia 53:5 si sa spui si tu :El a fost strapuns pentru pacatele mele"?-H.G.B.

Niciun comentariu: