~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

sâmbătă, 26 februarie 2011

O RUGACIUNE PLINA DE PUTERE


"Binecuvantati pe cei ce va bleastema,rugati-va pentru cei ce se poarta rau cu voi." Luca 6:28)
-
In anul 1973,pastorul Kefa Sempangi predica in biserica sa din Uganda.Afara ,ascunsi in umbra ,stateau cinci agenti ai politiei secrete a lui Idi Amin,cu pustile mitraliere rezemate de solduri.
-
In Biserica erau vaduvele multora dintre cei ucisi in mod bestial de catre politie .Dupa ce Kefa si-a terminat predica ,cei cinci l-au urmat la biroul sau ."am venit sa te ucidem ",a spus conducatorul lor."Ai ceva de spus?"
-
Pastorul isi aminteste ca genunchii ii tremurau ,si cu vocea sugrumata de frica a spus:"As vrea sa ma rog pentru voi ,ca Dumnezeu sa nu va judece pentru ceea ce veti face".
-
Liderul criminalilor l-a intrerupt :"Ce-i cu oamenii acestia de arata asa de fericiti ?Chiar vaduvele par sa aiba pace".Pastorul i-a explicat ca viata pe care o da Domnul Isus nu poate fi luata de nimeni ,nici macar de moarte .
-
Oamenii ascultau ,muschii fetei li se relaxasera .Seful a spus ca niciodata n-a cunoscut dragostea si l-a rugat pe pastor sa se roage pentru el .Apoi s-au intors si au plecat Peste cateva luni ,liderul acela a ajuns sa-L cunoasca pe Domnul Isus Hristos.
-
Rugaciunea pentru cei care ne persecuta nu aduce totdeauna eliberarea sau sfarsitul suferintilor .Stefan a murit cu cuvintele iertarii pe buze (Faptele 7:60)
Dar rugaciunea sa a gravat o amintire de nesters adanc in inima lui Saul ,care mai tarziu a devenit Apostolul Pavel .
-
Poate nu vom muri de mana unui dusman .Dar, uneori membrii familiei sau colegii de lucru ne pot dispretui,si cuvintele lor taie adanc Cere-I lui Dumnezeu sa-Si arate dragostea fata de ei prin tine Aceasta este o rugaciune plina de putere.
-D.J.D.

Niciun comentariu: