~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

joi, 26 martie 2009

FERICIRILE

"Ferice de cei milostivi ,caci ei vor avea parte de mila!"(Matei 5:7)
Razbunarea doar pare dulce;in realitate ,este amara.de aceea Pavel a scris "nu va razbunati singuri ;ci lasati sa se razbune mania lui Dumnezeu ..."(Romani ,12:19).Diavolul doreste sa te mentina intr-o confuzie continua ,astfel incat sa nu te poti bucura de binecuvantarile lui Dumnezeu. Nu -i permite acest lucru ,ci alege:

1) Sa fii plin de indurare ,in loc sa fii meru cel mai "justificat ".Domnul Isus a spus : "...cei milostivi...vor avea parte de mila ..."Refuzand sa ierti te incapatinezi sa ramai in cercul vicios al resentimentelor .Este chiar atat de important sa le demostrezi celorlalti ca se inseala si ca tu ai dreptate ?
Ia aminte :"Daca iertati oamenilor greselile lor ,si tatal vostru cel ceresc va va ierta greselile
voastre ."Dar daca nu iertati oamenilor greselile lor ,nici Tatal vostru nu va va ierta greselile voastre ."(Matei ,6:14-15)Esti dispus sa platesti acest pret ?

2) Mergi la sursa ! De multe ori ,radacina maniei se afla ingropata adanc .Asta pana cand te
lovesti la cot sau ramai prins in trafic -si atunci sa vezi cum nu-ti mai suporta aerul cuvintele improscate .Mania exgerata este de multe ori manie"transferata";ceva mult mai adanc o rascoleste .Cere-i lui Dumnezeu sa-ti arate radacina .

3) Nu face pe victima .indurarea vindica ;lipsa iertari te transforma intr-o victima perpetua .
In plus ,in timp ce tu esti ocupat cu planuri de razbunare ,cealalta persoana se bucura de viata !Dumnezeu ti-a promis deja dreptatea,asa ca iarta-ti dusmanii !Wiliam Storddard spune:
"Este greu sa-i ierti pe cei de neiertat .
Insa asa au stat lucrurile in cazul Cruci ;cuvinte dure,lemn dur si cuie dure .indurarea este intodeauna o caracteristica a celor puternici .Asa ca fii unul din acestia !"

Preluat din Cuvintul lui Dumnezeu pentru astazi
meditatii zilnice

Niciun comentariu: