~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 26 august 2024

CEI CARE SUNT BONLAVI


 "O, adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvantul, care zice: "Hristos Isus a venit in lume ca sa mantuiasca pe cei pacatosi, dintre care cel dantai sunt eu."1Timotei 1:15)

Acesta a fost raspunsul pe care Domnul Isus l-a dat celor care-l dezaprobau prezenta in mijlocul oamenilor de proasta reputatie de la petrecerea lui Matei. Fareseii gandeau ca El Se compromitea stand la masa cu asemenea persoane. Concluzia pe care o insinuau era ca precis El apartinea aceleasi clase.

Dar Isus le-a dat un raspuns bun si intelept. Acesti oameni rai si pacatosi faceau parte tocmai din clasa care avea cea mai mare nevoie de El. Cazul Sau era ca cel al unui medic. 

Medicul nu se duce sa viziteze oameni care au o sanatate excelenta. Cei care sunt sanatosi nu au nevoie de medic, insa bonlavii si cei loviti de epidemii au nevoie de el;si cu cat boala lor este mai dureroasa, cu cat malaria lor e mai rea, cu atat au mai mare nevoie de prezenta si de servicile sale.

Nimeni nu ar invinovati  un medic pe motivul ca intra in camerile celor bonlavi, ca se duce in spitale sau in districte bantuite de epidemii. Nimene nu ar insinua ca un medic da dovada de gusturi degradate si viciale, din cauza categoriei de oameni intre care isi petrece timpul.

La fel a fost si in cazul Sau, a spus Domnul Isus. El venise in aceasta lume tocmai ca sa-i salveze pe pacatosi.

Atunci bine inteles ca nu putea fi blamat pentru ca mergea acolo unde erau pacatosi; si cu cat mai rai erau pacatosi , cu atat Domnul avea mai multe motive sa Se afle acolo.

Oamenii respectabili, cum erau cei care-L crticau, nu aveau nevoie de servicile Sale. Insa oriunde gaseau un sarman pacatos pierdut, acela era tocmai una dintre aceia pe care venise sa ii ajute si sa-i salveze.

O sugestie este aceea ca, asemenea Stapanului Lor, ucenicii Domnului Cristos ar trebui sa duca Evanghelia la clasele cele mai de jos. Nu trebuie sa ne amstecam cu cei rai in sensul de a fi tovarasi cu ei; dar , cand ne straduim sa-i aducem la mantuire, Il reprezantam pe Domnul Cristos in fata lor.

O alta lectie este aceea ca niciun pacatos nu trebuie sa-si piarda speranta, deoarece cu cat el este mai rau , cu atat este mai sigur ca Domnul Cristos doreste sa-Lmantuiasca. {J.R.Miller}

Niciun comentariu: