~Psalmii 86:11 Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău. ~

luni, 5 august 2024

"BINECUVANTARI DE SUS SI DE JOS"


 "In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce in dragostea Lui ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voiei Sale,   spre lauda slavei harului Sau, pe care ni l-a aratat in Prea Iubitul Lui.

In El avem rascumpararea, prin sangele Lui iertarea pacatelor dupa bogatiile harului Sau,pe care l-a raspandind din  belsug peste noi, prin orice fel de intelepcine si de pricepere...(Efeseni 1:4-5-6,7)

Pavel are patru asemenea cuvinte" adevarate" (1Timotei 1:15)- "Oh, adevarat si cu totul vrednic de primit este cuvantul, care zice: "Hristos Isus a venit in lume ca sa mantuiasca pe pacatosi, dintre care cel dintai sunt eu". 

Urmatorul este in (1 Timotei 4:8-9) "Evlavia este folositoare in orice privinta, intrucat ea are fagaduinta vietii de acum si a celei viitoare. Iata un cuvant adevarat, si cu totul vrednic de primit". Al treilea este  in (2Timotei 2:11-12) - Adevarat este cuvantul acesta [...] daca rabdam, vom si imparti impreuna cu El".

Al patrilea este in Tit 3: 8 - "Adevarat este cuvantul acesta [...] cei ce au crezut in Dumnezeu,  sa caute sa fie cei dantai in fapte bune". Putem lega aceste cuvinte credincioase. Primul se bazeaza pe faptul ca mantuirea noastra vesnica este gratuita datorita harului lui Dumnezeu, dupa cum ni se arata in misiunea marelui Rascumparator 

Urmatorul afirma dubla binecuvantare pe care am obtinut-o prin mantuire - binecuvantari de sus si de  jos - a timpului si a vesniciei . Al treilea arata spre indatoririle la care suntem chemati cei alesi. Suntem randuiti sa suferim pentru Hristos cu fagaduinta ca "daca rabdam, vom imparati impreuna cu El " (2Timotei 2:12.

Ultima trateaza forma activa a serviciului crestin, indemndu-ne sa ramanem in fapte bune. Deci avem radacina mantuirii in harul gratuit; in al doilea rand, avem privilegiile mantuirii in viata de acum si in cea viitoare; si avem doua mari ramuri ale suferintei cu Hristos pline de roadele Duhului.

Pastreaza aceste cuvinte credincioase. Lasa-le sa-ti calauzeasca viata, mangaierea si invatarea. Apostolul neamurilor le-a demostrat credinciosia; sunt credincioase si acum. 

Niciun cuvant nu va cadea la pamant. Ele sunt vrednice a fi primite. Sa le primim acum si sa le demostram credinciosia. Scrie aceste patru cuvinte in cele patru coltori ale casei tale.{CHARLES H.SPURGEON}

Niciun comentariu: